Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Περιορισμένο το ενδιαφέρον στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Περιορισμένο το ενδιαφέρον στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οριακά χαμηλότερα κινούνται οι αγορές της Ευρώπης. Σημειώνουμε πως σήμερα είναι κλειστή η Wall Street άρα μία πιο περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα στο Χ.Α. θα πρέπει να την περιμένουμε. Δεν έχουμε πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν και μάλλον οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής. Ήπια υψηλότερα άνοιξε ο Γ.Δ. αλλά γρήγορα έχασε τα κέρδη.

MSCI: Αύριο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ετήσιας επισκόπησης της ταξινόμησης των αγορών και το βλέμμα θα είναι στραμμένο στη δική μας αγορά και αν θα μπει στη λίστα παρακολούθησης για πιθανή αναβάθμιση σε αναπτυγμένη. Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, σε περίπτωση που η Ελλάδα εξασφαλίσει την τοποθέτησή της σε λίστα παρακολούθησης, ο οίκος πιθανότατα θα παράσχει χρονοδιάγραμμα για την περίοδο διαβούλευσης και θέματα που θα τεθούν στο επίκεντρο (υιοθέτηση δομών omnibus, μηχανισμοί δανεισμού/δανεισμού μετοχών). Σημειώνεται ότι στην επισκόπηση της προσβασιμότητας της παγκόσμιας αγοράς που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ο MSCI σημειώνει ότι δεν θα αντανακλά στην επισκόπησή του ορισμένες βελτιώσεις των οποίων η εφαρμογή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί από τους θεσμικούς επενδυτές.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών σε όλες σχεδόν τις μετοχές του FTSE 25. Δεν υπάρχει κάποια μετοχή να ξεχωρίζει. Το ενδιαφέρον είναι στις τράπεζες και αν θα στηρίξουν και σήμερα μία ανοδική κίνηση μαζί με κάποια blue chips. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα υπάρχουν κάποιες πιέσεις σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ.

LAMDA DEV.: Ούτε οι γερανοί που κατασκευάζουν τον πύργο στο Ελληνικό δε μπορούν να σηκώσουν τη μετοχή. Απίστευτη η αδιαφορία των επενδυτών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μόνιμα στη ζώνη της απαξίωσης. Κρίμα…

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στα 19 ευρώ στα πρώτα λεπτά και ακόμα περιμένουμε τις ανακοινώσεις…

AUSTRIACARD: Έκανε στο ξεκίνημα όγκο 88 χιλ. τεμάχια οριακά χαμηλότερα από τα 6 ευρώ. Βγαίνουν εδώ και καιρό πολλά χαρτιά. Στα 5,99 ευρώ και στο +1,70% πήγε και μετά γύρισε στα 5,87 ευρώ και στο -0,17%.

INT.INTERNATIONAL: Με καλό όγκο ξεκίνησε και σήμερα και προσπάθησαν κάποιοι να την οδηγήσουν υψηλότερα, αλλά βγήκαν και πάλι κομμάτια. Οριακά υψηλότερα με χαμηλό όγκο η ΜΠΡΙΚ.

AS COMPANY: Αυτό που εννοούσαμε στο χθεσινό μας σχόλιο, είναι πως είδαμε μία μείωση τζίρου το 2022 στην εταιρεία που έχει τα προϊόντα Chicco (4,83 εκατ. ευρώ από 5,4 εκατ. ευρώ το 2021) και δεν ξέρουμε αν αυτό έχει να κάνει με την εταιρεία, αν δηλαδή δεν προώθησε σωστά τα προϊόντα, ή με τη γενικότερη κατάσταση που έχει να κάνει με την υπογεννητικότητα και την μείωση της πίτας στον κλάδο των βρεφικών-παιδικών. Ωστόσο, η AS Company θα αποκτήσει περισσότερα έσοδα και κέρδη και θα εκμεταλλευτεί μετά από χρόνια το μεγάλο ταμείο της. Αύριο έχει Γ.Σ. και ίσως μάθουμε περισσότερα. Με άνοδο ξεκίνησε σήμερα και καλές συναλλαγές για τα δεδομένα της.

DOPPLER: Σε διαπραγμάτευση από σήμερα τα δικαιώματα για την αύξηση κεφαλαίου με τιμή εκκίνησης τα 0,0905 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης