Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατή αντίδραση μετά την πρόσφατη υποχώρηση – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δυνατή αντίδραση μετά την πρόσφατη υποχώρηση – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η ήπια θετική εικόνα των αγορών του εξωτερικού μας βοήθησε σήμερα. Έβγαλε δυνατή αντίδραση η αγορά (+1,30%), η οποία είχε πιεστεί σημαντικά και είχε κάνει μία αξιόλογη διόρθωση. Προφανώς και το ερώτημα είναι αν μπορεί να συνεχίσει ή αν έπεισε ότι μπήκε χρήμα. Νομίζουμε πως αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία των αγορών του εξωτερικού. Η απουσία εγχώριων καταλυτών διατηρεί το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού. Είχαμε πάντως κάποιες ωραίες κινήσεις σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μετοχή που ξεχώρισε από τα βαριά χαρτιά. Είχε υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα και ειδικά από τότε που ανακοίνωσε την επιστροφή των 0,50 ευρώ που θα γίνει τον άλλο μήνα. Στο 20% η απόδοση και υπάρχει και η προοπτική να μπει και επιπλέον χρήμα στα ταμεία της εισηγμένης, από την πώληση της Ηλέκτωρ, η οποία θα γίνει τους επόμενους μήνες. Στα 2,47 ευρώ και στο +5,11%.

ΔΕΗ: Εξαιρετική και αυτή. Επίσης είχε υποχωρήσει αρκετά και σημαντικά πιο κάτω από τη δίκαιη τιμή που εντοπίζουν οι αναλυτές. Έδειξε καλά αντανακλαστικά σήμερα. Στα 10,96 ευρώ και στο +3,10%.

ΤΙΤΑΝ: Καλή αντίδραση από τη μετοχή, μετά την υποχώρηση από τα υψηλά της. Στα 30 ευρώ που ήταν και το υψηλό ημέρας και στο +3,45%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από χθες είχε καλύτερη συμπεριφορά η Εθνική και το επιβεβαίωσε και σήμερα. Σημαντικά υψηλότερη η δική της άνοδος έναντι των άλλων συστημικών. Στο +3,24% η ΕΤΕ, στο +1,57% η ΑΛΦΑ, στο +1,39% η ΠΕΙΡ και στο +0,98% η ΕΥΡΩΒ.

CENERGY: Πάντα αξιόπιστη και πάντα πρώτη στις αντιδράσεις. Στα 9,20 ευρώ και στο +2,56%.

ΑΔΜΗΕ: Κάθε που βγάζει αποτελέσματα τον θυμούνται τον τίτλο. Έχει βελτιωθεί το WACC και βλέπουμε πως ήδη υπάρχει και νέα βελτίωση στα κέρδη. Το p/e είναι εξαιρετικά χαμηλό. Έχει δώσει ενημέρωση η διοίκηση για τα μελλοντικά έσοδα από τις διασυνδέσεις που κατασκευάζει τώρα. Στα 2,20 ευρώ και στο +3,77% αλλά με τεράστιο όγκο. Που βρίσκονται όλα αυτά τα χαρτιά μόνο ο Θεός ξέρει. 

LAMDA: Παρά τις ανακοινώσεις το επενδυτικό ενδιαφέρον στη μετοχή δε βελτιώνεται. Στα 6,70 ευρώ και στο -0,30% σήμερα.

DIMAND: Και νέο ιστορικό χαμηλό έγραψε σήμερα.

INT.INTERNATIONAL: Με δυνατό όγκο σήμερα λόγω της επικείμενης αποκοπής του νέου έκτακτου μεγάλου μερίσματος, πριν γίνει η τελική σχέση ανταλλαγής. Ωστόσο, μάλλον έδειξε το ταμπλό που περίπου είναι η σχέση ανταλλαγής, αφού από μία τιμή και πάνω έβγαιναν πωλήσεις ενώ την ίδια ώρα αυξανόταν και ο όγκος στη ΜΠΡΙΚ. Προφανώς είδαμε κινήσεις arbitrage. Στα 4,80 ευρώ η ΙΝΤΕΡΚΟ με άνοδο 2,56% και όγκο 44 χιλ. τεμάχια και στα 1,89 ευρώ η ΜΠΡΙΚ με άνοδο 1,34% και όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Δεν τελειώνει η προσφορά, αλλά δε βγαίνει και αγοραστής. Έφτασε στα 111 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Χαμηλό 7 μηνών.

REAL CONS.: Υψηλό το περιθώριο ανόδου που δίνει η έκθεση της Eurobank Equities αφού η τιμή στόχος είναι στα 5,30 ευρώ. Τη βοήθησε σήμερα τη μετοχή και ενισχύθηκε 5,72% κλείνοντας στα 3,88 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με καλό όγκο ενισχύθηκε 3,77% σήμερα.

CENTRIC: Μέρες τώρα πιέζεται η μετοχή και είχε φτάσει σε χαμηλό σχεδόν 8 μηνών. Έβγαλε αντίδραση σήμερα και ενισχύθηκε 2,42%.

AS COMPANY: Αν και έβγαλε μία καλή είδηση, η ύπαρξη πωλητών και σήμερα ήταν ολοφάνερη. Δεν ξέρουμε πως τα πήγαινε η προηγούμενη εταιρεία με τις πωλήσεις των προϊόντων που θα αναλάβει τώρα η εισηγμένη, αλλά θα προσθέσει κάτι στο τζίρο της. Ίσως μάθουμε περισσότερα μεθαύριο που έχει γενική συνέλευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης