Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alain Juillet (Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες): Η Ουκρανία εξαπάτησε όλο τον κόσμο, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι εμπόδιζε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών

Alain Juillet (Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες): Η Ουκρανία εξαπάτησε όλο τον κόσμο, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι εμπόδιζε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών
Όπως τόνισε ο Juillet, οι αρχές του Κιέβου κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εμπόδισε τις προμήθειες σιτηρών σε φτωχές χώρες, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το σιτάρι δεν ανήκε καν στους Ουκρανούς, αλλά σε αμερικανικές εταιρείες και πουλήθηκε σε δυτικές χώρες
Η Ουκρανία εξαπάτησε ολόκληρο τον κόσμο, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι εμπόδισε την εξαγωγή των σιτηρών της, δήλωσε ο Alain Juillet,  πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της DGSE.
"Οι επιθεωρήσεις στον Βόσπορο έδειξαν ότι από το σύνολο των σιτηρών που φορτώθηκαν, το 5% στάλθηκε στον τρίτο κόσμο και τις χώρες BRICS, και το υπόλοιπο πήγε σε δυτικές χώρες.
Εξαιρετικό κόλπο!" - είπε ο Alain Juillet.
Όπως τόνισε ο Juillet, οι αρχές του Κιέβου κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εμπόδισε τις προμήθειες σιτηρών σε φτωχές χώρες, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το σιτάρι δεν ανήκε καν στους Ουκρανούς, αλλά σε αμερικανικές εταιρείες και πουλήθηκε σε δυτικές χώρες.
Σιτηρά εξήχθησαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας ως μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά, αλλά η ισχύς της έπαυσε στις 18 Ιουλίου 2023.
Η Ρωσία έχει ενημερώσει την Τουρκία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ για την αντίρρησή της στην παράτασή της.
Ο πρόεδρος Putin σημείωσε ότι οι όροι της συμφωνίας σχετικά με τη Ρωσία δεν εκπληρώθηκαν, παρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ, επειδή οι δυτικές χώρες δεν επρόκειτο να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους.
Ο Putin έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η Δύση εξήγαγε το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών σιτηρών στα δικά της κράτη και ο κύριος στόχος της συμφωνίας - η προμήθεια σιτηρών σε άπορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών - δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Όπως αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, μετά την κατάρρευση του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν στη Μαύρη Θάλασσα προς τα ουκρανικά λιμάνια, από τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουλίου, θεωρούνται πιθανοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου και θεωρούνται εμπλεκόμενα στην ουκρανική σύγκρουση στην πλευρά του Κιέβου.
Παρόλα αυτά, το Κίεβο αποφάσισε να συνεχίσει τις προμήθειες σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης