Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Ουκρανία - CIA: Νίκη Ρωσίας, τελειώνει το ΝΑΤΟ - Μακελειό σε Σεβαστούπολη, Dagestan - Αντίποινα στις ΗΠΑ

Χάος στην Ουκρανία - CIA: Νίκη Ρωσίας, τελειώνει το ΝΑΤΟ - Μακελειό σε Σεβαστούπολη, Dagestan - Αντίποινα στις ΗΠΑ
Παραδοχή Kirill Budanov (GUR Oυκρανίας): Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματικά δύσκολη  - Scott Ritter (πρώην CIA): Εάν νικήσει η Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει, θα είναι η συμμαχία των ηττημένων
(upd25) Το δειλό και στυγνό καθεστώς της Ουκρανίας, καταρρέει σε όλο το μέτωπο…και τρομοκρατημένοι από την βέβαια ήττα χρησιμοποίησαν εναντίον ρώσων αμάχων – λουόμενων στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας 5 πυραύλους ATACMS…
Οι 4 καταρρίφτηκαν αλλά ο 5ος εξερράγη στον αέρα και διασκόρπισε τις βόμβες διασποράς σε παραλία λουομένων σκοτώνοντας 5 και τραυματίζοντας 153… κάποιους σοβαρά.
Η όλη διαδικασία μεθοδεύτηκε από τους αμερικανούς που είναι συνηθισμένοι στις δολοφονίες, να σκοτώνουν αμάχους και να κρύβονται…
Ταυτόχρονα με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια μια άλλη έλαβε χώρα στο Dagestan.
Μια ομάδα 6 ενόπλων - του ISIS - πυροβόλησε κατά συναγωγής και εκκλησίας στο Derbent του Dagestan, σκοτώθηκαν 15 αστυνομικοί, ένας ορθόδοξος ιερέας και άμαχοι.
Οι 6 τρομοκράτες σκοτώθηκαν όλοι, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις αναζητούν συνεργούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συντρίψει τον ουκρανικό στρατό, οι ρώσοι πλησίασαν το Toretsk μια κρίσιμη πόλη νότια του Bakhmut, έχουν μπει στο Ανατολικό Chasiv Yar ενώ δυτικά της Avdiivka ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει μια εντυπωσιακή προέλαση πρωτοφανών διαστάσεων 1,8 χιλιόμετρα σε βάθος καθημερινά…
Ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, παραδέχτηκε ότι είχε προκύψει μια δύσκολη κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα στο μέτωπο, οι ρώσοι στριμώχνουν τους Ουκρανούς…
Ο Scott Ritter πρώην CIA υποστηρίζει μια πικρή αλήθεια, εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί… η Ρωσία είναι κοντά στην νίκη, η Ουκρανία θα συντριβεί και το ΝΑΤΟ ως ηττημένη συμμαχία θα καταρρεύσει…

Τρομοκρατική επίθεση στο Dagestan της Ρωσίας με 15 νεκρούς αστυνομικούς, σκοτώθηκε και ιερέας – Νεκροί οι 6 τρομοκράτες

Περισσότεροι από 15 αστυνομικοί έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων στο Dagestan και αρκετοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής.
«Περισσότεροι από 15 αστυνομικοί έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και την ησυχία του Dagestan». Η κατάσταση στη δημοκρατία ελέγχεται από κυβερνητικές υπηρεσίες και αξιωματικούς επιβολής του νόμου.
Το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024, μια ομάδα ενόπλων πυροβόλησε κατά συναγωγής και εκκλησίας στο Derbent στο Dagestan.
Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει φωτιά στα κτίρια.
Σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκε άλλη επίθεση στην Makhachkala.
Επιπλέον, άλλη μια επίθεση σημειώθηκε εκεί, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον ενός περιπολικού και ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε.
Συνολικά από τις δύο αυτές επιθέσεις, σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι.
Πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της δημοκρατίας είπε για την κράτηση του επικεφαλής της περιφέρειας Sergokalinsky του Dagestan, Magomed Omarov, καθώς οι γιοι του ενδέχεται να εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις.
dagestan.jpg

1422415.jpg
Αμερικανικός πύραυλος ATACMS με κεφαλή διασποράς εξερράγη πάνω από πολυσύχναστη παραλία στη Σεβαστούπολη, 153 οι τραυματίες

Στις 24 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά, 4 πύραυλοι ATACMS κατασκευής ΗΠΑ καταρρίφθηκαν από ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
«Ωστόσο ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης των συστημάτων αεράμυνας ο πέμπτος παρέκκλινε από την πορεία πτήσης.
Η κεφαλή του εξερράγη στον αέρα σε παραλία με λουόμενους».
Οι αμερικανικοί πύραυλοι έφεραν κεφαλές διασποράς με στόχο να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά σε ανθρώπινους στόχους.
Ως αποτέλεσμα της έκρηξης του τελευταίου πυραύλου πάνω από την πολυσύχναστη παραλία της Σεβαστούπολης, υπάρχουν μεγάλες απώλειες πολιτών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 4 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.
Συνολικά, τουλάχιστον 153 άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά.
Πέντε τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Η επίθεση συντονίστηκε από την αναγνώριση του ΝΑΤΟ.
Το RQ-4B Global Hawk Reconnaissance UAV της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ επιχειρούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα νότια της χερσονήσου της Κριμαίας, συντονίζοντας την πυραυλική επίθεση.

Προειδοποίηση Κρεμλίνου σε ΗΠΑ: Θα υπάρξουν συνέπειες

Η ειρηνευτική πρόταση για την Ουκρανία που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin
παραμένει στο τραπέζι υποστήριξε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ερωτηθείς για το εάν παραμένει η πρόταση του Putin για την ειρήνη στην Ουκρανία, μετά την πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη, ο Peskov απάντησε καταφατικά.
Πάντως διεμήνυσε πως η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ σε εχθροπραξίες που οδηγούν στον θάνατο Ρώσων αμάχων δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες.
«Φυσικά, η άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στις εχθροπραξίες, ως αποτέλεσμα των οποίων σκοτώνονται Ρώσοι άμαχοι, δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες.
Ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, θα το δείξει ο χρόνος» είπε ο Peskov, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρόκειται να μιλήσει αναφορικά με τις επιθέσεις στο Dagestan και στη Σεβαστούπολη.

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Εμπλοκή ΗΠΑ, θα υπάρξει τιμωρία

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο μάλιστα κάλεσε για σχετική ενημέρωση και την Αμερικανίδα πρεσβευτή, Lynne Tracy.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη.
Όλοι όσοι ευθύνονται για την επίθεση αυτή με αμερικανικά όπλα, θα υποστούν μια αναπόφευκτη τιμωρία» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί τους διεθνούς οργανισμούς να κάνουν μια σωστή αξιολόγηση για την επίθεση στη Σεβαστούπολη.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε καλέσει νωρίτερα για εξηγήσεις την Αμερικανίδα πρεσβευτή, Lynne Tracy.
«Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με την επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Lynne Tracy στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις 24 Ιουνίου, της εκδόθηκε διαμαρτυρία για ένα άλλο θανατηφόρο έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου, που χρηματοδοτείται και οπλίζεται από την Ουάσιγκτον, το οποίο εσκεμμένα προχώρησε σε μια πυραυλική επίθεση κατά αμάχων στη Σεβαστούπολη, προκαλώντας πολυάριθμες απώλειες, μεταξύ των οποίων και παιδιά» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, έχουν γίνει μέρος της σύγκρουσης «προμηθεύοντας τον ουκρανικό στρατό με τα πιο προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων ATACMS, εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς, που χρησιμοποιούνται εναντίον κατοίκων της Σεβαστούπολης, των οποίων η πορεία πτήσης προγραμματίζεται από Αμερικανούς στρατιωτικούς ειδικούς, φέρουν την ίδια ευθύνη με το καθεστώς του Κιέβου για αυτή την θηριωδία».
«Ο απεσταλμένος ενημερώθηκε ότι τέτοιες ενέργειες από την Ουάσιγκτον, που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τις φιλοναζιστικές αρχές της Ουκρανίας να συνεχίσουν να μάχονται «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό» και που έχουν εκδώσει άδεια να πραγματοποιήσουν χτυπήματα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολίασε την επίθεση:

«Όλες οι αποστολές πτήσης στους τακτικούς πυραύλους ATACMS κατασκευής των ΗΠΑ καθορίζονται από ειδικούς των ΗΠΑ με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από την αμερικανική δορυφορική υπηρεσία πληροφοριών.
Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον, η οποία προμήθευσε αυτά τα όπλα στην Ουκρανία, καθώς και το καθεστώς του Κιέβου, από την επικράτεια του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτό το χτύπημα, είναι υπεύθυνοι για τη σκόπιμη πυραυλική επίθεση στους αμάχους της Σεβαστούπολης.
Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες ».
Η 23η Ιουνίου είναι μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή στη Ρωσία.
Η 24η Ιουνίου κηρύχθηκε ημέρα πένθους στη Σεβαστούπολη μετά την επίθεση.
1954877954_0_94_767_525_600x0_80_0_0_adbc3b938d676f763ea8980470308fdf.jpg
Τα γεγονότα για την τρομοκρατική ενέργεια Ουκρανών και Aμερικανών στην Σεβαστούπολη

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι διεξήγαγαν πλήγμα μικρού βεληνεκούς ATACMS εναντίον της Σεβαστούπολης στις 23 Ιουνίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 23 Ιουνίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πέντε πυραύλους ATACMS οπλισμένους με πυρομαχικά διασποράς κατά της Σεβαστούπολης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν 4 πυραύλους.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση από ένα ρωσικό αναχαιτιστή αεράμυνας οδήγησε έναν πύραυλο να παρεκκλίνει από την πορεία πτήσης του και να εκραγεί.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε αργότερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για απώλειες αμάχων στη Σεβαστούπολη, δεδομένου ότι τα ATACMS είναι ένα σύστημα που παρέχεται από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι ένας ρωσικός αναχαιτιστής αεράμυνας έκανε τον πύραυλο να παρεκκλίνει από την πορεία πτήσης του και να εκραγεί.
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 23 Ιουνίου δείχνουν πολίτες σε μια παραλία στη Σεβαστούπολη κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση με πυραύλους…
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι πυρομαχικά διασποράς χτύπησαν πολίτες κοντά σε μια παραλία στο πάρκο Uchuyevka στη βόρεια Σεβαστούπολη.
Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν 5 άτομα και τραυματίστηκαν 151 άτομα.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την επίθεση στη Σεβαστούπολη από αμερικανικό ATACMS

Το Πεντάγωνο είναι ενήμερο για αναφορές για τον βομβαρδισμό της Σεβαστούπολης από αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, αλλά δεν έχει τίποτα να πει για αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
«Είδαμε αυτά τα μηνύματα και δεν έχουμε τίποτα να πούμε», είπε σε γραπτή απάντηση.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να χτυπήσουν τη Σεβαστούπολη με πέντε πυραύλους ATACMS που έλαβαν από τις ΗΠΑ με κεφαλές διασποράς.
Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε 4 από αυτούς, αλλά ένας εκτράπηκε από την αεράμυνα και εξερράγη πάνω από την πόλη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.
Άλλα 151 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 82 νοσηλεύτηκαν -55 ενήλικες και 27 παιδιά.
Όπως δήλωσε αργότερα το Υπουργείο Άμυνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τις ουκρανικές αρχές, ευθύνονται για την εσκεμμένη επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πόλη.
Τόνισαν ότι όλες οι αποστολές πτήσης για επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS χρησιμοποιούνται από Αμερικανούς ειδικούς με βάση τα δικά τους δεδομένα δορυφορικής αναγνώρισης.
Σύμφωνα με την πύλη Flightradar, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk έκανε κύκλους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τι είναι ο πύραυλος ATACMS

Το ATACMS είναι ένας επιχειρησιακός-τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin.
Μπορεί να εκτοξευθεί από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του M142 HIMARS.
Τον Οκτώβριο 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν αυτούς τους πυραύλους στην Ουκρανία άλλο ένα λάθος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια όπλα δημιουργούν μια πρόσθετη απειλή, αλλά δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση στη γραμμή επαφής μάχης. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν καθημερινά προσπαθούν να επιτεθούν σε στόχους στις συνοριακές και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας χρησιμοποιώντας UAV.
Στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία υπάρχει ένα κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής.

Flightradar: Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος των Ουκρανών στη Σεβαστούπολη, ένα UAV των ΗΠΑ έκανε κύκλους στη Μαύρη Θάλασσα

Το αμερικανικό αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk έκανε κύκλους στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη, που σκότωσε αμάχους.
Το δρομολόγιο πτήσης του δημοσιεύτηκε από την πύλη Flightradar.
Ένα drone που ανήκε στις Ηνωμένες Πολιτείες απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του καθώς πλησίαζε στη ρωσική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, το drone Forte10, που απογειώθηκε από τη Σικελία, εμφανίστηκε στον χάρτη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα νοτιοανατολικά της Κριμαίας περίπου στις 11:12.
Μέσα σε 10 λεπτά κατευθύνθηκε προς την Κριμαία.
Περίπου στις 11:39, το UAV εξαφανίστηκε από το ραντάρ και στις 11:47 εμφανίστηκε ξανά και κινούνταν προς την ακτή της επικράτειας του Krasnodar.
Από τις 11:55 έως τις 12:03 το αεροσκάφος παρέμεινε περίπου σε ένα σημείο και από τις 12:05 άρχισε να κινείται γρήγορα νότια προς την Τουρκία.
Στις 12:20 το drone εξαφανίστηκε από τα ραντάρ για αρκετή ώρα.
Το χτύπημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη σημειώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 12:15 ώρα Μόσχας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στην πόλη με 5 πυραύλους ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με κεφαλές διασποράς.
Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε 4 πυραύλους αλλά ο 5ος εκτράπηκε από την αεράμυνα και εξερράγη πάνω από την πόλη.
1954900238_0_0_1955_916_600x0_80_0_0_8c9ab77d3e88842a0d2e42c48c6d525c.jpg
Florian Philippot (Γάλλος πολιτικός): Το ΝΑΤΟ θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο με Ρωσία

Η επίθεση των Ουκρανών στη Σεβαστούπολη δείχνει την κλιμάκωση της σύγκρουσης και μαρτυρεί την πρόθεση του ΝΑΤΟ να εξαπολύσει έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία
υποστήριξε ο αρχηγός του γαλλικού κόμματος The Patriots, Florian Philippot.
«Η Ρωσία κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες για το χτύπημα στη Σεβαστούπολη και υποσχέθηκε αντίποινα.
Είναι προφανής η κλιμάκωση.
Τα γεράκια του ΝΑΤΟ θέλουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Phillipot.
Όπως είπε ο Γάλλος πολιτικός, η επίθεση αυτή κατέστη δυνατή επειδή οι ΗΠΑ είχαν προμηθεύσει το Κίεβο με τακτικούς πυραύλους ATACMS.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε και πάλι τη Γαλλία να σταματήσει τυχόν προμήθειες στην Ουκρανία και να αποσυρθεί από το ΝΑΤΟ.
«Πρέπει να βγούμε από αυτή την κλιμάκωση που οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο» υπογράμμισε ο Phillipot.

Telegraph: Η επίθεση με πυραύλους ATACMS στη Σεβαστούπολη θα αυξήσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ


Η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυραύλους ATACMS στη Σεβαστούπολη, η οποία σκότωσε αμάχους, θα εντείνει για άλλη μια φορά τις ανησυχίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με την άδειά της οι Ουκρανοί να χρησιμοποιούν αμερικανικά όπλα κατά της Ρωσίας, γράφει η εφημερίδα The Telegraph.
«Η Ουκρανία δεν σχολίασε την κατάσταση, αλλά το χτύπημα θα εντείνει τις ανησυχίες των ΗΠΑ που χαλάρωσαν τους κανόνες στην Ουκρανία σχετικά με τη χρήση αμερικανικού εξοπλισμού για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος», αναφέρει η Telegraph.
Όπως σημειώνει η Telegraph, η Ουκρανία θέλει «περισσότερη ελευθερία» για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία, ενώ η Ουάσιγκτον φέρεται να «ανησυχεί ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου».

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Είναι ώρα να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, οδηγούμαστε στην άβυσσο

Οι Αμερικανοί πρέπει να βγουν σε διαδηλώσεις και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload, Kim Dotcom, στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Είναι καιρός για τους Αμερικανούς να σταθούν ενάντια σε αυτή την τρέλα και να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου με αντιπροσώπους του Biden με τη Ρωσία πριν να είναι πολύ αργά», έγραψε ο επιχειρηματίας.
Σύμφωνα με τον Dotcom, ο πρόεδρος των ΗΠΑ οδηγεί την ανθρωπότητα στην άβυσσο.
Με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν πυραύλους στην Ουκρανία, η οποία επιτίθεται σε πολίτες με τη βοήθεια και τον συντονισμό του δυτικού στρατού, σημείωσε.

Borrell (ΕΕ): Την επόμενη εβδομάδα η 1η δόση της βοήθειας στην Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά asset

Την ανάγκη να ληφθεί άμεσα, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, η απόφαση για τη χρήση των εσόδων από τα ρωσικά παγωμένα κεφάλαια στην ΕΕ, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία, επισήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.
«Πρέπει να βρούμε νομικό τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, αποφεύγοντας κάθε είδους εμπλοκή.
Έχουμε μια διαδικασία για να το κάνουμε να προχωρήσει γρήγορα.
Υπάρχει η λύση που μπαίνει σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υποστήριξε ο Borrell, επισημαίνοντας ότι ένα κράτος – μέλος, η Ουγγαρία, αρνείται να εφαρμοστούν οι νομικές αποφάσεις, για τη μεταφορά μέρους των εσόδων από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης (EPF), τονίζοντας ότι «πρέπει να αποφύγουμε να συμβεί αυτό» και ότι «υπάρχει η λύση».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν άμεσα και ότι η πρώτη εκταμίευση θα μπορούσε να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ή αρχές Ιουλίου.
«Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια τώρα, πριν το καλοκαίρι» τόνισε ο Borrell.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ενημερωθούν από τον Ουκρανό ομόλογό τους Dmytro Kuleba για την κατάσταση επί του πεδίου και θα χαιρετίσουν την υιοθέτηση της 14ης δέσμης κυρώσεων, η οποία καλύπτει το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Julia Kanin (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Τα ΜΜΕ στη Δύση επιχείρησαν να αποκρύψουν την τρομοκρατική επίθεση των ουκρανών στη Σεβαστούπολη

Τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν για το χτύπημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη, που σκότωσε αμάχους, γράφει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Julia Kanin.
«Έχουν περάσει περισσότερες από τρεις ώρες από τότε που η Ουκρανία χτύπησε αμάχους στην παραλία της Σεβαστούπολης και ούτε ένα αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έγραψε σχετικά…
Η επίθεση στο Κίεβο σημειώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 στις 12:15 ώρα Μόσχας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να χτυπήσουν τη Σεβαστούπολη με πέντε πυραύλους ATACMS.

Jackson Hinkle (Αμερικανός δημοσιογράφος): Είναι πράξη πολέμου των ΗΠΑ… το χτύπημα στην Σεβαστούπολη

Η στόχευση των πυραύλων ATACMS από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για να χτυπήσουν τη Σεβαστούπολη είναι πράξη πολέμου, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jackson Hinkle.
«Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατεύθυνε έναν πύραυλο που σκότωσε Ρώσους αμάχους στην Κριμαία.
Αυτή είναι μια πράξη πολέμου» είπε ο δημοσιογράφος.

Ρωσικά χτυπήματα στα μετόπισθεν της Ουκρανίας, κατέστρεψαν στρατιωτικούς στόχους

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη σειρά πυραυλικών επιδρομών κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 22ης προς 23 Ιουνίου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τρεις πυραύλους κρουζ Kalibr από την Αζοφική Θάλασσα.

Χτυπήματα στο Kharkiv με βόμβες ολίσθησης – Οι ρώσοι έχουν ρίξει 2.400 βόμβες ολίσθησης

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν βομβιστικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, στοχεύοντας ιδιαίτερα την πόλη του Kharkiv και την περιφέρεια του Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης εναντίον υποδομών στις περιοχές Shevchenkivskyi και Kholodnohirskyi, στην πόλη Kharkiv στις 23 Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 22 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει πάνω από 2.400 κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης κατά της Ουκρανίας από τις αρχές Ιουνίου, εκ των οποίων περίπου 700 στόχευσαν την Περιφέρεια Kharkiv.
Η αστυνομία της Περιφέρειας του Donetsk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν μια βόμβα ολίσθησης KAB-250 εναντίον του Toretsl.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες ολίσθησης με UMPB πιο συχνά, καθώς αυτή η τροποποίηση είναι πιο δύσκολο να αναχαιτιστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις σε σχέση με τις παλαιότερες ενοποιημένες μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPCs).

Η απάντηση των Ρώσων: Διαλύουν την Οδησσό με Caliber, χτύπησαν αποθήκη με πυραύλους καθώς και ξένους μισθοφόρους

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην περιοχή ενός εργοστασίου κατασκευής βαρέων γερανών στην Οδησσό, όπου υπήρχε μια αποθήκη με πυραύλους δυτικής κατασκευής και βρίσκονταν ξένοι μισθοφόροι, δήλωσαν αρμόδιες πηγές.
«Έφτασε στην Οδησσό προς το εργοστάσιο κατασκευής βαρέων γερανών Krayan, σύμφωνα με την Ρωσική Αντίσταση, το εργοστάσιο είχε μια αποθήκη με νέους πυραύλους που προμήθευσαν οι δυτικές χώρες.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε περίπου στις οκτώ το πρωί ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε και μια στήλη μαύρου καπνού κατέκλυσε τον Ουρανό».
"Η επίθεση ήταν... ακριβώς για την άφιξη των αλλοδαπών
Με βάση πηγές 8 με 10 μισθοφόροι χτυπήθηκαν από την πυραυλική επίθεση, υπήρχαν κάποιοι μεγαλόσωμοι με στολή και πολίτες.
Το
χτύπημα πραγματοποιήθηκε από δύο πυραύλους Caliber και η ουκρανική αεράμυνα δεν λειτούργησε.
Από τις 07:49 έως τις 08:15, σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή της Οδησσού.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στην πόλη, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.
1954969776_0_52_1280_772_640x0_80_0_0_3875b108debdb9c4d1919f47ead4b1b2.jpg

Παραδοχή Kirill Budanov (GUR Oυκρανίας): Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματικά δύσκολη

Ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, παραδέχτηκε ότι είχε προκύψει μια δραματική και δύσκολη κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα στο μέτωπο.
«Τα άσχημα νέα είναι ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη.
Θα παραμείνει έτσι για τουλάχιστον ένα μήνα και δεν θα γίνει πιο εύκολο»
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών αντιτάχθηκε στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Τον Μάιο 2024ο Budanov δήλωσε ότι στο πλαίσιο της δύσκολης κατάστασης στην περιοχή του Kharkiv ότι οι εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχαν σχεδόν εξαντληθεί.
Στις 5 Ιουνίου 2024, ο Ανώτατος Διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, ανακοίνωσε μια δύσκολη κατάσταση στις κατευθύνσεις Kurakhov, Kupyansk και Kharkiv, καθώς και στην κατεύθυνση Krasnoarmeysky στο Donetsk.

Scott Ritter (πρώην CIA): Εάν νικήσει η Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει, θα είναι η συμμαχία των ηττημένων

Μια ρωσική νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην ουσιαστική κατάρρευση του ΝΑΤΟ, τόνισε ο πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ Scott Ritter, ο οποίος υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.
«Η νίκη της Ρωσίας ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον Ritter, η διάλυση του ΝΑΤΟ θα προέλθει από τον «σωρευτικό αντίκτυπο» των στρατηγικών αποτυχιών της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2023, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σκόπευε και δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ στο μέλλον.
Σημείωσε ότι το θέμα της «ρωσικής απειλής» προωθείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες φοβούνται ότι θα χάσουν το κύρος τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Matthew Ho (Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ): Η Αμερική δεν θα σώσει την Ουκρανία από την ήττα

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση ακόμη και με συνεχείς ενέσεις χρημάτων από δυτικές χώρες, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος του State Department και πρώην πλοίαρχος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Matthew Ho.
«Γιατί οι Ουκρανοί δεν μπορούν προφανώς να νικήσουν με βάση τη σύγκριση των κλιμάκων που λαμβάνουμε υπόψη: δημογραφικά στοιχεία, βιομηχανία, το μέγεθος του μόνιμου στρατού, τα έσοδα της κυβέρνησης και ούτω καθεξής».
Κατά τη γνώμη του Matthew Ho, αυτοί οι λόγοι εξηγούν γιατί αυτή η σύγκρουση είναι προφανώς χαμένη για την Ουκρανία .
«Δηλαδή, η ελπίδα είναι η εξής: εάν ρίχνουμε εκατό δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτό το μπαλόνι να ξεφουσκώσει, αλλά τελικά αυτό το εγχείρημα δεν θα στεφθεί με επιτυχία», κατέληξε ο Ho.

Nigel Farage (Βρετανός πολιτικός): Λέω την αλήθεια, η Δύση απέτυχε, να παραδεχτεί τα λάθη της στην Ουκρανία

Η Δύση πρέπει να παραδεχτεί τα λάθη της που οδήγησαν στη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη, δήλωσε ο ηγέτης του βρετανικού δεξιού κόμματος Reform UK, Nigel Farage, σε άρθρο του για την Telegraph, αφού κατηγορήθηκε ότι υποστήριξε τη θέση του ρώσου Προέδρου Putin για το ουκρανικό ζήτημα.
«Δεν υπάρχει εύκολη λύση στη σύγκρουση.
Ωστόσο, η αρχή πρέπει να είναι η παραδοχή της αλήθειας για τα αίτια και τις συνέπειες.
Γι' αυτό θέλω απλώς να το πω όπως είναι και το κάνω εδώ και δέκα χρόνια.
Αυτοί οι συκοφάντες που ισχυρίζονται ότι αν πω την αλήθεια, τότε αυτό με κάνει «φερέφωνο του Putin», εκθέτουν μόνο την αδυναμία των επιχειρημάτων τους», σημείωσε.
Ο Nigel Farage τόνισε επίσης ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουν να τον κατηγορούν επειδή μιλά για τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς ήταν οι κοντόφθαλμες πολιτικές της Δύσης που οδήγησαν στην σύγκρουση.
Ο Nigel Farage είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνεχή επέκτασή τους προς τα ανατολικά.
Σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεόραση, είπε ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σύγκρουσης στην Ουκρανία το 2014.
Μετά από αυτό, ο Farage επικρίθηκε από Βρετανούς πολιτικούς.
Ο σκιώδης υπουργός Άμυνας John Healey χαρακτήρισε τον ηγέτη της Reform στο Ηνωμένο Βασίλειο «ακατάλληλο» για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα.
«Επικίνδυνες» για την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της θεώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός τις δηλώσεις Nigel Farage για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Viktor Orban (Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Θα πρέπει οι ΗΠΑ να στηρίξουν την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προωθήσουν την πρωτοβουλία της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban σε συνέντευξή του στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.
«Θα πρέπει να σταματήσουμε τις δολοφονίες στο μέτωπο», είπε ο Viktor Orban.
«Δεν μιλάμε καν για ειρηνευτικές συνομιλίες εκεί, θα πρέπει να πάρουμε χώρο για δράση για να βρούμε τον δρόμο προς την ειρήνη που θα είναι αποδεκτός και για τις δύο πλευρές, αλλά και για την Ευρώπη.
Να σχεδιάσουμε μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, στην οποία θα να μπορέσει να ζήσουν όλοι», είπε ο πρωθυπουργός.
«Δεν με απασχολούν τα συμφέροντα της Ουκρανίας ή της Ρωσίας• θέλω καταρχάς να τελειώσει ο πόλεμος και να εδραιωθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός», σημείωσε ο Viktor Orban.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να παρουσιάσει την πρωτοβουλία κατάπαυσης του πυρός», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι το μοναδικό πρόσωπο στο σύμπαν που μπορεί να κάνει δύο αποφασιστικές εκκλήσεις - στο Ουκρανία και την Ρωσία», πρόσθεσε ο Viktor Orban.

UnHerd (ΜΜΕ): Στο τέλος η Ουκρανία θα οδηγηθεί σε παράδοση άνευ όρων

Τα επιτεύγματα του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης θα αναγκάσουν την Ουκρανία να συμφωνήσει με όλους τους όρους της Ρωσίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης, γράφει το UnHerd «Η Ρωσία σημειώνει κέρδη στο πεδίο της μάχης και αυτά θα ενταθούν αυτό το καλοκαίρι, αναγκάζοντας το Κίεβο να αποδεχτεί όρους που τώρα απορρίπτει».
Το UnHerd τόνισε ότι ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα ως αρκετά πιθανό, αλλά δεν το συζητούν δημόσια.
Ήδη ο Ρώσος πρόεδρος Putin πρότεινε πρόσφατα νέους όρους για την επίλυση της σύγκρουσης.
Ο Ρώσος ηγέτης για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ζήτησε την απόσυρση των Ουκρανών από Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson.
Η ουκρανική πλευρά απέρριψε την πρωτοβουλία.

Scholz (Καγκελάριος Γερμανίας): Η δημοτικότητα της Γερμανικής κυβέρνησης πέφτει λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία

Η δημοτικότητα του κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία μειώνεται λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παραδέχτηκε ο καγκελάριος Scholz σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν συμφωνούν ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία, οι οποίοι επίσης δεν συμφωνούν ότι έχουμε επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Έτσι απάντησε ο πολιτικός σε ερώτηση σχετικά με την πτώση της υποστήριξης προς τον κυβερνών συνασπισμό, ειδικά στην ανατολική Γερμανία, όπου ενόψει των εκλογών σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, προηγείται το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Σύμφωνα με τον Scholz, η Γερμανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ευκαιρίες για ειρήνη, «που δεν θα σήμαινε τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας».
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μπλοκ της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων κέρδισε συντριπτική νίκη με ποσοστό 30% και τη δεύτερη θέση κατέλαβε το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία με 15,9%.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελαρίου Scholz ήρθαν στην τρίτη θέση με 13,9% των ψήφων.
Συνολικά, τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού - το SPD, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Φιλελεύθεροι - έλαβαν μόνο το 31% των ψήφων.
Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_23_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_23_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_23_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_23_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης