Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Καγκελάριος Γερμανίας): Η δημοτικότητα της Γερμανικής κυβέρνησης πέφτει λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία

Scholz (Καγκελάριος Γερμανίας): Η δημοτικότητα της Γερμανικής κυβέρνησης πέφτει λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Scholz, η Γερμανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ευκαιρίες για ειρήνη, «που δεν θα σήμαινε τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας»
Η δημοτικότητα του κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία μειώνεται λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παραδέχτηκε ο καγκελάριος Scholz σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν συμφωνούν ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία, οι οποίοι επίσης δεν συμφωνούν ότι έχουμε επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Έτσι απάντησε ο πολιτικός σε ερώτηση σχετικά με την πτώση της υποστήριξης προς τον κυβερνών συνασπισμό, ειδικά στην ανατολική Γερμανία, όπου ενόψει των εκλογών σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, προηγείται το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Σύμφωνα με τον Scholz, η Γερμανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ευκαιρίες για ειρήνη, «που δεν θα σήμαινε τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας».
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μπλοκ της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων κέρδισε συντριπτική νίκη με ποσοστό 30% και τη δεύτερη θέση κατέλαβε το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία με 15,9%.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελαρίου Scholz ήρθαν στην τρίτη θέση με 13,9% των ψήφων.
Συνολικά, τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού - το SPD, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Φιλελεύθεροι - έλαβαν μόνο το 31% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης