Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κίεβο απορρίπτει το σχέδιο ειρήνης του Trump – Podolyak (Ουκρανία): Μιλάμε μόνο για τη φόρμουλα Zelensky

Το Κίεβο απορρίπτει το σχέδιο ειρήνης του Trump – Podolyak (Ουκρανία): Μιλάμε μόνο για τη φόρμουλα Zelensky
Το «πάγωμα» των εχθροπραξιών στη βάση της υπάρχουσας γραμμής εμπλοκής είναι «περίεργο» λέει ο Podolyak
Σχετικά Άρθρα
Το σχέδιο ειρήνης του Donald Trump απορρίπτει το Κίεβο, διαμηνύοντας πως η Ουκρανία δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτό και ότι εμμένει στην «ειρηνευτική φόρμουλα» που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος Zelensky και που είχε απορρίψει κατηγορηματικά ως τελείως ανεδαφικό η Ρωσία.
Σε δηλώσεις του ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του Zelensky, υποστήριξε ότι το Κίεβο δεν μπορεί να συμφωνήσει με το ειρηνευτικό σχέδιο που φέρεται να ετοίμασαν οι Keith Kellogg και Fred Fleitz, σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας του Trump.
Ο Podolyak υποστηρίζει πως το «πάγωμα» των εχθροπραξιών στη βάση της υπάρχουσας γραμμής εμπλοκής είναι «περίεργο», ενώ επισημαίνει ότι το Κίεβο προωθεί μόνο την ειρηνευτική φόρμουλα που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος Zelensky.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Βάσει του σχεδίου αυτού, ο Trump αναμένεται να διαμηνύσει στο Κίεβο ότι εάν θέλει να λάβει περισσότερα όπλα από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, θα προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε άρνηση της να διαπραγματευτεί, θα οδηγήσει σε αυξημένη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το σχέδιο που καταρτίστηκε από τους Kellogg και Fred Fleitz, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, θα υπάρξει κατάπαυση πυρός στη γραμμή του μετώπου που θα έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της μάχης.
Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει ότι στην προσπάθεια να πειστεί η Μόσχα να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, θα δοθεί η υπόσχεση πως η ένταξη της Ουκρανίας θα αναβληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ επισημαίνεται ότι μια διαρκής ειρήνη θα απαιτούσε πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης