Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump έρχεται, ο Biden καταρρέει… ο Zelensky δηλώνει: Η Ουκρανία δεν έχει χρόνο – Έτοιμο το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ο Trump έρχεται, ο Biden καταρρέει… ο Zelensky δηλώνει: Η Ουκρανία δεν έχει χρόνο – Έτοιμο το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ
Ο Trump είναι ξεκάθαρα νικητής, θα κερδίσει με χαοτική διαφορά τον Biden στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024…
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Χρειάστηκε μόνο ένα debate μεταξύ του Trump νυν υποψηφίου Προέδρου και του Biden νυν Προέδρου και υποψηφίου για τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ για να αποδειχθεί το αυτονόητο.
Ο Biden είναι ηλικιωμένος, πάσχει από άνοια και δεν έχει διανοητική υγεία να κυβερνάει… για ορισμένους αυτό ήταν σοκ αλλά για πολλούς ήταν η επιβεβαίωση μιας δυσάρεστης πραγματικότητας.
O Biden απλά δεν μπορεί θα συντριβεί στις εκλογές εάν φθάσει έως εκεί και δεν τον έχουν αντικαταστήσει αν και είναι δύσκολο λόγω χορηγών.
Ο Biden πολιτικά είναι τελειωμένος... αλλά παρά τις εικασίες για αντικατάσταση, ο ίδιος δηλώνει ότι παραμένει στην μάχη και θα συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Μάλιστα ο Biden δηλώνει ότι θα συμμετάσχει και στο δεύτερο debate τον Σεπτέμβριο 2024.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων Rasmussen – η μόνη που το 2016 προέβλεψε σωστά την νίκη Trump – σε δημοσκόπηση προ του Debate κατέληξε ότι ο Trump θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές με 9 μονάδες ή 49% έναντι 40% του Biden.
Ο Trump προηγείται και στις δημοσκοπήσεις των Quinnipiac με 4% και της Morning Consult με επίσης 4% και όλα αυτά προ του καταστροφικού debate για το Biden και τους δημοκρατικούς…

Ο Trump είναι ξεκάθαρα νικητής, θα κερδίσει με χαοτική διαφορά τον Biden στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024…

Η μεγάλη – ξεκάθαρα θετική είδηση – είναι ότι ο Trump θα έρθει στο πολιτικό προσκήνιο και θα επανέλθει στην ηγεσία των ΗΠΑ.
Ο Trump αποτελεί την φυσική εξέλιξη ενός παγκόσμιου αφηγήματος, ο Biden απέτυχε οικτρά ήταν λίγος, εμμονικός, υστερικός ακατάλληλος.
Κατέστησε τις ΗΠΑ όχι χώρα μπροστάρη των εξελίξεων αλλά χώρα που επιβάλλει στους άλλους μια πολεμικά αδιέξοδη στρατηγική στο Ουκρανικό, οδηγώντας στον θάνατο 630.000 Ουκρανούς και εκτοξεύοντας τα κέρδη των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανικών.
Οι ΗΠΑ προκαλούν απογοήτευση…

CNN: Ξένοι διπλωμάτες σοκαρισμένοι από την απόδοση του Biden στο Debate....

Οι ξένοι διπλωμάτες είναι σοκαρισμένοι και ανήσυχοι από την απόδοση του προέδρου των ΗΠΑ Biden στις πρόσφατες εκλογικές συζητήσεις, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους διπλωματικών αποστολών από την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Το CNN σημειώνει ότι η ομιλία του Biden είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο.
«Ξένοι διπλωμάτες εκφράζουν σοκ και ανησυχία και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις μιας βασικής αμερικανικής εκλογής που θα μπορούσε να αλλάξει το status quo της εξωτερικής πολιτικής εάν επανεκλεγεί ο Trump», ανέφερε το CNN
Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι ήταν «μια κακή νύχτα για τον Biden».
Ένας άλλος συνομιλητής του CNN σημείωσε ότι του ήταν δύσκολο να αντιληφθεί την ομιλία του Αμερικανού ηγέτη, παρά το γεγονός ότι μιλάει αρκετά καλά αγγλικά.
«Ο Trump τον έφαγε ζωντανό», είπε ένας Άραβας διπλωμάτης στο CNN.
«Έμεινα άναυδος, δεν πίστευα στα μάτια μου», ανέφερε Ασιάτης διπλωμάτης.
Όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές, το Δημοκρατικό Κόμμα κατέλαβε πανικός μετά την ομιλία του Biden.
Ο Πρόεδρος Biden τραύλισε και σταματούσε, χωρίς να διατυπώνει πάντα ξεκάθαρα τις σκέψεις του και στο τέλος του debate, η τηλεοπτική κάμερα συνέλαβε τη στιγμή που η σύζυγός τον βοήθησε  να κατέβει τις σκάλες.
Το συνέδριο των Δημοκρατικών θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, στο οποίο ο Biden θα προταθεί ως υποψήφιος για την προεδρία.
Θεωρητικά, το κόμμα θα μπορούσε να αλλάξει πορεία και να προτείνει άλλο πρόσωπο.
Ο δημοσιογράφος Seymour Hersh είπε ότι ο σημερινός πρόεδρος θα μπορούσε να αντικατασταθεί στην εκλογική κούρσα εάν χάσει το πρώτο debate από τον Trump.

Ο Zelensky γίνεται πιο ρεαλιστής: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προειδοποίησε «Δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Έχουμε πολλούς τραυματίες, νεκρούς, στρατιωτικούς και πολίτες. Επομένως, δεν θέλουμε αυτός ο πόλεμος να διαρκέσει για χρόνια. Επομένως, πρέπει να προετοιμάσουμε αυτό το σχέδιο και να το βάλουμε στο τραπέζι στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη».
Ο Volodymyr Zelensky τόνισε την ανάγκη για μια ειρηνευτική διαδικασία που θα έδινε τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφέροντας τα αυξανόμενα θύματα της Ουκρανίας.
Ωστόσο ο Zelensky όταν μιλάει για έλλειψη χρόνου… αναφέρεται στην έλευση του Trump στην ηγεσία των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024 δηλαδή σε 125 ημέρες από σήμερα…
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα…
Ο Zelensky επανεξετάζει τη στάση του για τη συνέχιση του πολέμου κατά της Ρωσίας, υπό το φως των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και της βέβαιης ήττας του Biden.
Ο πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Yuriy Lutsenko, υπολόγισε ότι ο αριθμός των νεκρών ή σοβαρά τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών ήταν πάνω από 500.000 τον Ιανουάριο 2024….και ο τραγικός αριθμός ήδη φθάνει τους 620.000 και συνεχίζεται…

Η πρόταση Trump για την ειρήνη στην Ουκρανία

Οι σύμβουλοι του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Trump έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για τη μείωση της στήριξης προς την Ουκρανία, εάν η Ουκρανία συνεχίσει να αρνείται τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Τι αναφέρει το σχέδιο;
«Λέμε στους Ουκρανούς: «Πρέπει να έρθετε στο τραπέζι και αν δεν έρθετε στο τραπέζι, η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα τελειώσει»
«Και λέμε στον Putin: «Πρέπει να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αν δεν έρθει στο τραπέζι, τότε θα δώσουμε στους Ουκρανούς ότι χρειάζονται για να πολεμήσουν τους Ρώσους», είπε ο απόστρατος υποστράτηγος Keith Kellogg, ο οποίος επινόησε το σχέδιο με τον Fred Fleitz.
Οι δύο σύμβουλοι, οι οποίοι ήταν αρχηγοί του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Trump, δήλωσαν ότι προβλέπεται κατάπαυση του πυρός με βάση την υπάρχουσα πρώτη γραμμή στο μέτωπο.
Στα μέσα Ιουνίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέβαλε ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης τονίζοντας ότι ζητάει από την Ουκρανία να αναγνωρίσει το καθεστώς της Κριμαίας, της Kherson, της Zaporizhia, του Donetsk και του Luhansk ως περιοχών της Ρωσίας….
O Putin συγκεκριμένα τόνισε ότι θέλει η Ουκρανία να αποσυρθεί και από τα εδάφη των περιοχών Donetsk και Zaporizhia, ώστε όλες οι περιοχές που ανήκουν στις περιφέρειες αυτές να περιέλθουν σε ρωσικό έλεγχο.
Επίσης η Ουκρανία να δηλώσει ότι καθίσταται ουδέτερο κράτος και ότι αποσύρει τα σχέδια ένταξης στο ΝΑΤΟ
Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία είναι θετική στο ειρηνευτικό σχέδιο του Trump, ειδικά καθώς κύριος στόχος είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, τουλάχιστον η κυβέρνησή του, εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο, έχει προθέσεις να εγκαθιδρύσει ειρήνη, σε αντίθεση με τον Biden, ο οποίος υποκινεί αέναο πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη.
H κυβέρνηση Biden θα προτιμούσε να συνεχίσει να σπαταλά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ για να στηρίξει τον ουκρανικό στρατό, έτσι ώστε ο πόλεμος να μην καταλήξει σε ένα γρήγορο τέλος, το οποίο τελικά θα τελειώσει μόνο με έναν τρόπο – την αποφασιστική νίκη της Ρωσίας.
Για αυτόν τον λόγο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στο σχέδιο των Kellogg και Fleitz ήταν θετική, εφόσον λαμβάνει υπόψη την «πραγματική κατάσταση πραγμάτων στο έδαφος».
Η επιστροφή του Trump θα σηματοδοτήσει μια αργή αποκλιμάκωση του εχθρικού κλίματος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ που υποκίνησε ο Biden.
Εάν εκλεγεί, είναι απίθανο ο πόλεμος να τελειώσει σε «μια μέρα», αλλά υποδηλώνει τουλάχιστον τις προθέσεις για τερματισμό των μαχών, στη βάση ενός ειρηνευτικού σχεδίου που θα υποχρεώσει τον Zelensky να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης