Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κένυα προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις – Χιλιάδες πολίτες, σε δεκάδες πόλεις έτοιμοι για σύγκρουση με το καθεστώς

Η Κένυα προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις – Χιλιάδες πολίτες, σε δεκάδες πόλεις έτοιμοι για σύγκρουση με το καθεστώς

Οι δρόμοι που οδηγούν στο State House έχουν αποκλειστεί, με την αστυνομία να απομακρύνει τους αυτοκινητιστές και τους πεζούς

Σχετικά Άρθρα

Η πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, βρίσκεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς η χώρα προετοιμάζεται για έναν ακόμη γύρο διαδηλώσεων από την Πέμπτη (27/6/2024).
Αστυνομία ταραχών έχει αναπτυχθεί και βασικοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί γύρω από την κεντρική επιχειρηματική περιοχή, με έντονη παρουσία προσωπικού ασφαλείας σε περιπολία, όπως αναφέρει το BBC.
Οι διαδηλώσεις έρχονται μόλις δύο ημέρες αφότου μια προηγούμενη διαδήλωση έγινε βίαιη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ατόμων.
Η αναταραχή πυροδοτήθηκε από τις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων, οι οποίες αργότερα αποσύρθηκαν από τον Πρόεδρο ως απάντηση στην πίεση του κοινού.
Παρά την απόσυρση του δημοσιονομικού νομοσχεδίου, οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν ξανά στο κέντρο της πόλης για να θρηνήσουν όσους σκοτώθηκαν στις προηγούμενες διαδηλώσεις και να ζητήσουν ευθύνες.

Οι πόλεις που είναι στα... κόκκινα

Ορισμένοι έχουν ορκιστεί να πραγματοποιήσουν πορεία προς την επίσημη κατοικία του προέδρου, το State House, ενώ άλλοι έχουν ζητήσει προσοχή λόγω του κινδύνου περαιτέρω βίας.
Οι δρόμοι που οδηγούν στο State House έχουν αποκλειστεί, με την αστυνομία να απομακρύνει τους αυτοκινητιστές και τους πεζούς.
Εν τω μεταξύ, τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν ήρεμες συνθήκες στη Μομπάσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, αν και υπήρξαν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Μιγκόρι, στη δυτική Κένυα.
Στο Kisumu, μια άλλη δυτική πόλη, πλήθη διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν, ενισχύοντας την αίσθηση της έντασης στη χώρα.
Καθώς η Κένυα παραμένει σε συναγερμό, οι αρχές προετοιμάζονται για άλλη μια μέρα διαδηλώσεων και πιθανών αναταραχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης