Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Ουκρανοί κρατούμενοι και εγκληματίες στο μέτωπο – Πολεμούν ήδη 3.000

Associated Press: Ουκρανοί κρατούμενοι και εγκληματίες στο μέτωπο – Πολεμούν ήδη 3.000
Εκτιμάται ότι άλλοι 27.000 φυλακισμένοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στον ουκρανικό στρατό
Κατάδικους, δολοφόνους και εγκληματίες στέλνει στο μέτωπο η Ουκρανία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Δημοσίευμα του Associated Press αναφέρει πως οι Ουκρανοί υπόσχονται σε φυλακισμένους, ανάμεσα τους και σε δολοφόνους, ότι θα αποκτήσουν την ελευθερία τους, εάν πολεμήσουν κατά των Ρώσων.
Όπως επισημαίνεται, δεν επιλέγονται όσοι έχουν καταδικαστεί για βιασμό, για σεξουαλική επίθεση, για δολοφονίες δύο η περισσότερων ατόμων ή για εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας.
Εξαιτίας των πολύ υψηλών απωλειών και των ελλείψεων στον ουκρανικό στρατό, για πρώτη φορά αναζητούνται στρατιώτες στις φυλακές της χώρας.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι Ουκρανοί αφού υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους, λαμβάνουν τη βασική τους εκπαίδευση στην χρήση όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού και κατόπιν στελεχώνουν μονάδες του ουκρανικού στρατού.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι έχουν ήδη απελευθερωθεί υπό όρους και έχουν τοποθετηθεί σε στρατιωτικές μονάδες.
Εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουκρανίας αναφέρουν πως περίπου 27.000 κρατούμενοι θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμοι για να στελεχώσουν μονάδες του στρατού.
Στην Ουκρανία ο πληθυσμός των κρατουμένων υπολογίζεται σε 42.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης