Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσοχή! Η Ρωσία πάτησε το ... κουμπί των FAB-3000 σκορπώντας τρόμο στο Krasny Liman - Ανησυχία για Chasiv Yar

Προσοχή! Η Ρωσία πάτησε το ... κουμπί των FAB-3000 σκορπώντας τρόμο στο Krasny Liman - Ανησυχία για Chasiv Yar
Το πλήγμα με την FAB-3000 ήταν τόσο ισχυρό που ράγισαν τα θεμέλια γειτονικών κτιρίων...
Η Ρωσία χρησιμοποίησε την ταχύτατη βόμβα αέρος FAB-3000 για πρώτη φορά κοντά στο Krasny Liman, πλήττοντας στρατηγικού χαρακτήρα ουκρανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται ρωσικά Μέσα.
Ειδικότερα, στην περιοχή υπάρχει μια βάση ουκρανικών μονάδων που αξιοποιείται για την άμυνα των Chasiv Yar και Ternov.

krasny_liman.JPG

«Κάτι πολύ μεγάλο μόλις έφτασε στη βάση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Krasny Liman», γράφουν οι συντάκτες του καναλιού.
Σημειώνεται ότι η βόμβα FAB-3000 φέρεται να έχει πλήξει θανάσιμα στους στρατώνες των ουκρανικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην περιοχή αυτή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καταγράφηκε μια επίθεση στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.
Το πλήγμα με την FAB-3000 ήταν τόσο ισχυρό που ράγισαν τα θεμέλια γειτονικών κτιρίων.
Νωρίτερα, το κανάλι Telegram "Στρατιωτικοί Ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης" ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός προχωρούσε στο Liman, επελαύνοντας στο Makeyevka και το Nevsky.

Το πρώτο πλήγμα με τις φονικές βόμβες στο Kharkiv

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το FAB-3000 για πρώτη φορά στη ζώνη της Βόρειας Στρατιάς τον Ιούνιο.
Μια εναέρια βόμβα υψηλής έκρηξης FAB-3000 με μονάδα καθολικού σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) με γόμωση τριών τόνων έπεσε στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Liptsy, στην περιοχή Kharkov.
Στη συνέχεια δημοσιεύθηκαν πλάνα του υπερόπλου που χρησιμοποιήθηκε, αποκαλύπτοντας την καταστροφική του ισχύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο, η επίθεση έπληξε τη θέση του 3ου τάγματος της 13ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ειδικού σκοπού της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν τότε σε 70 άτομα.

1,2 τόνοι εκρηκτικής ύλης...

Στις αρχές του 2024, η μαζική παραγωγή της βόμβας FAB-3000 ξεκίνησε και πάλι στη Ρωσία.
Αυτά τα πυρομαχικά στην τροποποίηση της εκδοχής  M54 ζυγίζουν περισσότερο από 3 τόνους και περιέχουν 1,2 τόνους εκρηκτικής ύλης.
Η βασική έκδοση του FAB-3000 μεταφέρεται από βομβαρδιστικά Tu-22M3, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη χρήση βομβών με UMPC από αυτά τα αεροσκάφη.

Tu-22M3.JPG

Ταυτόχρονα, το οπλοστάσιο του Su-34, το οποίο φέρει βόμβες ολίσθησης, δεν περιλαμβάνει τη FAB-3000.
Ωστόσο, όπως σημείωσε συντάκτης του λογαριασμού Fighterbomber στο Telegram, αυτό το αεροσκάφος έχει τη θεωρητική ικανότητα να ρίχνει τέτοιες βόμβες: το Su-34 είναι ικανό να μεταφέρει οκτώ τόνους πολεμικού φορτίου.

Προορίζουν την FAB-3000 για χτύπημα ακριβείας σε πυκνοκατοικημένες πόλεις

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας ανέλυσε εκτενώς τη στρατηγική αξιοποίηση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της υπερβόμβας FAB-3000 στο δίκτυο Lenta.ru.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov σημείωσε ότι η βόμβα FAB-3000 βάρους τριών τόνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές αστικής πυκνότητας, και οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.

μεγαβομβ.JPG

Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με υπολογιστές βαλλιστικής απελευθέρωσης, το FAB-3000 μετατρέπεται σε «βλήμα υψηλής ακρίβειας που χτυπάει με ακρίβεια τον στόχο με ελάχιστη πιθανολογική απόκλιση», σημείωσε ο ειδικός.
Επιπλέον, εάν το FAB-3000 είναι εξοπλισμένο με μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης, η βόμβα μπορεί να εκτοξευθεί από απόσταση που θα επιτρέψει στο αεροσκάφος να μην εισέλθει στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού.
Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, τα αποτελέσματα της ρίψης βομβών FAB-1500, επισημαίνει με νόημα...
Το FAB-3000 μπορεί, δε, να καταστεί ακόμη πιο τρομακτικό εφόσον οι Ρώσοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη νέα του έκδοση -που αναμένεται να εισέλθει σύντομα στο στάδιο της μαζικής παραγωγής- στη ζώνη των επιχειρήσεων με την Ουκρανία.

Τρόμος στη Δύση με το ρωσικό υπερόπλο

Ως προς το πως υποδέχθηκε η Δύση τη ρωσική μεγα-βόμβα, ειδικοί της Washington Post έγραψαν ότι η ρωσική αεροπορία αύξησε σημαντικά την αποτελεσματικότητά της με την αυξημένη χρήση των σχετικών βομβών ολίσθησης.
Αυτό οδήγησε σε επιτυχίες για τη Ρωσική Ομοσπονδία στο μέτωπο, σημείωσαν οι αναλυτές.
Η δύναμη των εναέριων βομβών αναγνωρίστηκε επίσης στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Για παράδειγμα, ο αναλυτής της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων «Tavria». Dmitry Likhovoy επεσήμανε ότι αυτές οι βόμβες «κατεδαφίζουν, καταστρέφουν ολοσχερώς οικισμούς και κυρίως θεμέλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αμυντικές οχυρώσεις».
Επιπλέον, το δημοσίευμα ανέφερε τα λόγια του διοικητή της τρίτης ταξιαρχίας επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Maxim Zorin.
«Αυτές οι βόμβες απλώς ... καταστρέφουν ολοκληρωτικά οποιαδήποτε θέση», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο ουκρανός Ταξίαρχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης