Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αντίβαρο στις τραπεζικές πιέσεις -Τα χαρτιά που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αντίβαρο στις τραπεζικές πιέσεις -Τα χαρτιά που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι αγορές της Ευρώπης είχαν απώλειες άνω του 1%, εμείς καταφέραμε και παραμείναμε στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος και με οριακή άνοδο 0,02%. Ο τζίρος αυξήθηκε στις τελικές δημοπρασίες, αλλά και πάλι σε σύγκριση με άλλες μέρες ήταν χαμηλός. Είχε αρκετά πακέτα και συγκεκριμένα 23 εκατ. ευρώ με τον συνολικό τζίρο να φτάνει στα 108,7 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισαν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πιέστηκαν τράπεζες παρά την αναβάθμιση από Moody’s και η Autohellas.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από τον Φεβρουάριο του 2000 είχε να δει τέτοιες τιμές η μετοχή. Έχει μείνει πίσω συγκριτικά με άλλες κατασκευαστικές και η πώληση της Τέρνα Ενεργειακή της δίνει δύναμη πυρός. Στα 17,20 ευρώ και στο +2,14%.

ΟΠΑΠ: Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 15,40 ευρώ και στο +2,67%. Όπως είχαμε γράψει λίγες μέρες πριν το στοίχημα πάει καλά στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

ΔΕΗ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν και αυτή και με άνοδο 2,72%.

INTRALOT: Το έχουμε γράψει αρκετές φορές πως πέφτει «σκούπα» στη μετοχή. Σήμερα πήγε πιο εύκολα σε σύγκριση με άλλες μέρες υψηλότερα, γράφοντας μάλιστα υψηλό 6 και πλέον ετών. Στα 1,2680 ευρώ και στο +3,09% με όγκο πάνω από 1,5 εκατ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Ο τουρισμός πάει καλά, αλλά υπάρχουν παράπονα. Μιλώντας με επιχειρηματίες του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων μας είπαν πως δεν πάνε καλά οι ενοικιάσεις. Οι τιμές είναι χαμηλές και πάλι ο κόσμος δε νοικιάζει αυτοκίνητο. Μία πίεση την περίμενε η διοίκηση και το είχε πει στις ενημερώσεις που έκανε. Ίσως να είναι λίγο μεγαλύτερη τελικά και γι΄αυτό να βλέπουμε αυτήν την εικόνα στη μετοχή. Στα 11,76 ευρώ και στο -1,34%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν είχαν βοηθήσει λίγο θα πήγαινε καλύτερα η αγορά συνολικά. Αύριο κόβει το μέρισμα η Πειραιώς. Όλες με απώλειες και τις μεγαλύτερες ύψους 1,62% είχε η Εθνική.

ΕΛΠΕ: Συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές και πλέον είναι στα 8,32 ευρώ. Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα (τελικό) ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

INTRACOM: Χαρτιά άλλαζαν χέρια, εντός κύκλου και συνολικά έκανε όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια. Ενισχύθηκε 2,51% και έκλεισε στα 3,4650 ευρώ.

LAVIPHARM: Έγινε η γενική συνέλευση και όπως μαθαίνουμε η διοικητικό ομάδα θα αποκτήσει ξανά θέση CEO, την οποία θα αναλάβει ο Τηλέμαχος Λαβίδας. Αναπληρωτής ο κ.Γιαννουλέας. Η διοικητική ομάδα επίσης ενισχύεται τόσο με προαγωγές από στελέχη του ομίλου, όσο και από προσλήψεις από την αγορά. Μεγαλώνει ο όμιλος και αφήνει αρκετά πίσω τις εποχές που πάλευε για την επιβίωση. Πλέον ενισχύεται για να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει.

ΜΕΖΖ: Η ρύθμιση δανείων συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σήμερα στην αγορά και έφτασαν στα αφτιά μας ο λόγος ανόδου των μετοχών της κατηγορίας. Στην Cairo έγιναν περισσότερες αγορές για το λόγο αυτό. Στα 0,41 ευρώ και στο +6,77%.

EPSILON NET: Και άλλα πακέτα έγιναν σήμερα στη μετοχή. Το θέμα εδώ είναι τη θα κάνει το fund που έχει σημαντική θέση και τι ποσοστό έχει αγοραστεί από ιδιώτες, γιατί με τους δικούς μας υπολογισμούς, αυτά τα δύο αθροιστικά βγάζουν 10%. Το λογικό βέβαια είναι αν πάει το ποσοστό κοντά στο 87% ή κάπου εκεί, κάποιοι να δώσουν και ας χάσουν τις προμήθειες και 2-3 σεντς.

CENTRIC: Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη ρευστότητα αλλά και τις συμμετοχές που έχουν. Οι μέτοχοι δεν έχουν πάρει κάτι εδώ και χρόνια. Άλλες εισηγμένες έκαναν κινήσεις στα χαρτοφυλάκιά τους και η μετοχή τους πήγε ψηλά. Ας δει λίγο και το ταμπλό η διοίκηση.

ATTICA BANK: Με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Μάλλον λόγω εξυγίανσης θα έχει ενδιαφέρον στο μέλλον χρηματιστηριακά. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης