Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 5.600 μον. ο S&P 500 με +1%

Ισχυρή άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 5.600 μον. ο S&P 500 με +1%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…
Ανοδικά και γράφοντας νέα ρεκόρ κινήθηκε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον ρυθμό αύξησης των τιμών, αλλά και στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell για τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +1,09% στις 39.721 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +1,02% σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά στην Ιστορία στις 5.633 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq πέταξε και αυτός σε νέα ύψη με +1,18% στις 18.647 μον.
gsdffdgs.JPG
Στο ταμπλό, η πρωταθλήτρια των μικροτσίπ για την τεχνητή νοημοσύνη Nvidia κέρδισε 2,7%, αφού έπιασε υψηλό τριών εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla επίσης ενισχύθηκε 0,35%, αφού η HSBC αύξησε την τιμή-στόχο της και ενώ χθες Τρίτη σημείωσε το μεγαλύτερο φετινό σερί κερδών 10 συνεδριών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύθηκε ως τα 85,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,7% στα 2.386 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε μικρή πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,082 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε λιγότερο από μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 4,287%.
 
Στο μεταξύ, η Wall Street σημείωσε νέα ρεκόρ, με τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell να προειδοποιεί ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη.
«Η μείωση της περιοριστικής πολιτικής πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση», είπε ο Powell, μιλώντας στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας ομιλίας του στο Κογκρέσο.
«Περισσότερα καλά στοιχεία θα ενίσχυαν την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%» πρόσθεσε ο Powell.
«Αν λάβουμε έναν δροσερό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αυτή την εβδομάδα και εάν έχουμε ένα πιο δροσερό δείκτη τιμών παραγωγού (PPI), ο Σεπτέμβριος θα προεξοφληθεί ως το κλειδί που θα ανοίξει την κλειδαριά των επιτοκιακών μειώσεων», δήλωσε η Liz Young Thomas, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής του SoFi, προειδοποιώντας ότι κάποια στιγμή, τα πιο ψυχρά δεδομένα μπορεί να γίνουν πολύ καλά.
Τα στοιχήματα για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης έως τον Σεπτέμβριο έφτασαν στο 74% σήμερα Τετάρτη, από περίπου 70% χθες και 45% πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το FedWatch του CME.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης