Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιλεκτική αφύπνιση μετοχών της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης – «Φωτοβολίδα» ή θα έχει διάρκεια η άνοδος;

Επιλεκτική αφύπνιση μετοχών της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης – «Φωτοβολίδα» ή θα έχει διάρκεια η άνοδος;
Ήδη ο Ιούνιος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, δείχνει κατακόρυφη υποχώρηση των ενεργών μερίδων
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον καλοδεχούμενη είναι η επιλεκτική κίνηση μετοχών από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, στις τελευταίες συνεδριάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Το ζητούμενο προφανώς και είναι να υπάρξει διάρκεια, αλλά και διάχυση του επιλεκτικού αυτού ενδιαφέροντος και σε άλλες ποιοτικές μετοχές του ταμπλό, καθώς όπως σημειώνουν και στελέχη της αγοράς, είναι πολλές αυτές που υστερούν.
Το βασικό ερώτημα λοιπόν της κίνησης είναι αν η διάρκεια, με δεδομένο πως η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μειωμένους παραδοσιακά τζίρους, ενώ επίσης ένα ερώτημα είναι «ποια είναι τα περιθώρια ανόδου».
Ήδη ο Ιούνιος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, δείχνει κατακόρυφη υποχώρηση των ενεργών μερίδων, άρα οι επενδυτές και τα κεφάλαια δεν περισσεύουν.
Επίσης οι ειδήσεις δεν είναι αρκετές.
Ξεκινώντας από τις μετοχές που έχουν ξεχωρίσει, η κινητικότητα στη Revoil, λόγω της εισόδου του επιχειρηματία Μάριου Ηλιόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο, όπως είχε αποκαλύψει το Bankingnews, έδωσε προσωρινή ώθηση στη μετοχή, αλλά η διάρκεια δεν ήταν μεγάλη.

Η μετοχή πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 2,15 ευρώ αλλά τις τελευταίες μέρες κινείται κάτω από τα δύο ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η κίνηση ξεκίνησε από τα 1,65 ευρώ περίπου.
Η Ελινόιλ έκανε μία εξ αντανακλάσεως κίνηση η οποία επίσης δεν είχε διάρκεια, ενώ δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία ήταν επηρεασμένα από τη μεγάλη αύξηση τόκων.
Η μετοχή έγραψε χαμηλό 8 μηνών και από τα 2,19 ευρώ πήγε στη συνέχεια μέχρι τα 2,50 ευρώ, για να γυρίσει στη συνέχεια κάτω από τα 2,40 ευρώ.
Κινητικότητα είδαμε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις στη Lavipharm λόγω της γενικής συνέλευσης και των όσων ειπώθηκαν.

Η διοίκηση επανέλαβε πως θέλει να διπλασιάσει το τζίρο μέχρι το 2028 και να αρχίσει να δίνει μερίσματα από τα κέρδη της φετινής χρήσης.
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας με τις κινήσεις του και την αύξηση κεφαλαίου έβγαλε την εταιρεία από το τέλμα και πλέον έχοντας αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θέλει να πάει ακόμα πιο ψηλά την εισηγμένη.
Η μετοχή πριν μερικές είχε βρεθεί λίγο κάτω από τα 0,82 ευρώ αλλά σταδιακά ανέκαμψε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ανέβασε ρυθμό και έφτασε πάνω από τα 0,95 ευρώ.

H Attica bank, λόγω της επικείμενης κίνησης εξυγίανσης από το σχήμα Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου αφυπνίστηκε και από την αρχή του μήνα έχει άνοδο 29%.
Κινητικότητα έχει παρατηρηθεί στις μετοχές του κλάδου των μετάλλων, μετά από μία πολύμηνη υποχώρηση.
ΣΙΔΜΑ και Έλαστρον έχουν ξεχωρίσει, αλλά θα χρειαστεί και μία βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ώστε να αποκτήσουν ακόμα καλύτερο περιθώριο ανόδου.
Ανάκαμψη έχει παρατηρηθεί στην Άβαξ με ποσοστό περίπου 10% από την αρχή του μήνα.
Χθες, παρατηρήθηκε κίνηση στη ΜIG, αλλά είχε προηγηθεί καταγραφή χαμηλής τιμής 8 μηνών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης