Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύνουσα παρέμβαση Lavrov για τη Μέση Ανατολή: Η Ρωσία στηρίζει την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Βαρύνουσα παρέμβαση Lavrov για τη Μέση Ανατολή: Η Ρωσία στηρίζει την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Το 1949 η Ρωσία υποστήριξε την αίτηση του Ισραήλ για ένταξη στον ΟΗΕ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, υπεθύμισε ο Lavrov
Η Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίζει την ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη με την ιδιότητα του πλήρους μέλους, τονίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού, του οποίου η Ρωσία επί του παρόντους προεδρεύει.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι το 1949 και η Ρωσία υποστήριξε την αίτηση του Ισραήλ για ένταξη στον ΟΗΕ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης για το Σχέδιο Διχοτόμησης για την Παλαιστίνη και το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων από τη χώρα.
«Σήμερα, υποστηρίζουμε επίσης την είσοδο της Παλαιστίνης, της οποίας η κυριαρχία έχει ήδη αναγνωριστεί από σχεδόν 150 χώρες, στις τάξεις του παγκόσμιου οργανισμού», είπε ο Lavrov.
Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι απαραίτητο να κατισχύει η αρχή «ούτε λέξη για την Παλαιστίνη χωρίς την ίδια την Παλαιστίνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης