Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR): 50 χρόνια μετά την εισβολή απαιτούμε Λύση Ενιαίου κράτους για την Κύπρο

Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR): 50 χρόνια μετά την εισβολή απαιτούμε Λύση Ενιαίου κράτους για την Κύπρο

Κατάθεση πρότασης για οριστική λύση στην Κύπρο

Σχετικά Άρθρα
Στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από την ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), η οποία αναφέρθηκε στο Κυπριακό ζητώντας κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά και λύση ενιαίου κράτους!
Στην πρωτοβουλία, η οποία ελήφθη από τον Κύπριο Ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη, συμμετείχε και ο συμπρόεδρος της ομάδας, αλλά και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Εμμανουήλ Φράγκος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας και των κατεχομένων, δια μέσω της τουρκικής πρεσβείας των Βρυξελών, έφερε η δράση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Ευρωβουλή, σε μια προσπάθεια να μας φιμώσουν και να εμποδίσουν την δράση μας, θεωρώντας ότι ολόκληρη η Ευρώπη αποτελεί δικό της χαλιφάτο.
Οι ενέργειές της όχι μόνο δεν θα μας σταματήσουν αλλά μας πεισμώνουν περισσότερο.
Δεδομένα πλέον θα λαμβάνουν από το Ε.ΛΑ.Μ. και τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές ισχυρές απαντήσεις και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αυτό ακριβώς το μήνυμα εστάλη και από τη Διάσκεψη Τύπου που οργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR), με θέμα τα 50 χρόνια εισβολής στην Κύπρο, που διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή μας, Γεάδη Γεάδη.
Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων στην Διάσκεψη Τύπου ο Συμπρόεδρος του ECR Nicola Procaccini δήλωσε ότι, “50 χρόνια κατοχής είναι πολύ μεγάλη χρονική περίοδος, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.
Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι υπάρχει μόνο μία και μοναδική λύση, η λύση του ενιαίου κράτος».
Θέλω να είμαι σαφής εκ μέρους της ομάδας μου του ECR.
Δεν είναι μόνο αγώνας της Κύπρου αλλά είναι και θέμα-ζήτημα ευρωπαϊκό.
Ο Ευρωβουλευτής μας, με τη σειρά αφού ευχαρίστησε τον Ιταλό Συμπρόεδρο του ECR και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ουκρανίας, ζητώντας τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση της αρχής της αμοιβαιότητας, υπογραμμίζοντας ότι τα κατεχόμενα αποτελούν εχτός από Κυπριακο και Ευρωπαϊκό έδαφος.
Επιπλέον, ο κ. Γεάδης απαίτησε στήριξη των ευρωπαίων εταιρών μας για λυθούν τα τεράστια ανθρωπιστικά προβλήματα που δημιούργησε η τουρκική κατοχή και αφορούν μεταξύ άλλων στην επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων πίσω στις πατρογονικές τους εστίες και στην ανάγκη εξακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων.
Υπογράμμισε επιπλέον με ιδιαίτερη έμφαση ότι η λύση του Κυπριακού για να είναι βιώσιμη και λειτουργική, πρέπει να είναι πρωτίστως δημοκρατική, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στηρίζοντας πλήρως τις δηλώσεις του κ. Procaccini.
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την τοποθέτηση του Συμπροέδρου του ECR, καθώς τέτοιες τοποθετήσεις δεν ακούστηκαν ποτέ ξανά από τα έδρανα της Ευρωβουλής.
Εξ όσων φαίνεται έπρεπε να εκλέξει ευρωβουλευτή το ΕΛΑΜ για να ακουστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αυτονόητο:
Αποκατάσταση της παραβιασθείσας από την Τουρκία εννόμου τάξεως, που προέκυψε με την εισβολή του 1974 και λύση ενιαίου κράτους.

Σημαντική η συμμετοχή των Συντηρητικών

Το ECR εξέφρασε τη διαφωνία του με τη λύση που προωθείται, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «παραπέμπει σε καθεστώς απαρτχάιντ» και ζήτησε «δημοκρατική και ευρωπαϊκή λύση, για ένα ενιαίο κράτος, με σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος έκανε λόγο για πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» από την ΕΕ, για την οποία είπε ότι «στέλνει χρήματα στην Ουκρανία, ενώ δεν στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα και την Κύπρο και φροντίζει να μας το θυμίζει όταν βλέπει την Τουρκία ως εταίρο και εμπορικό συνομιλητή».

Νίκη της ελληνικής δεξιάς στην Ευρωβουλή: Γεάδης (ΕΛΑΜ) και Φράγκος (Ελληνική Λύση) με σύσσωμο το ECR ζήτησαν λύση ενιαίου κράτους για την Κύπρο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης