Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα – Ψηφίζεται 26/7

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα – Ψηφίζεται 26/7
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου, ενώ πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομικών και Οικονομικών για τη συγχώνευση των τραπεζών Attica Bank και Παγκρήτια Τράπεζα.
Το νομοσχέδιο τιτλοφορείται «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία ‘THRIVEST HOLDING LTD’».
Όπως αναφέρεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, το νομοσχέδιο αποβλέπει στη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς και της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank), στην οποία το Δημόσιο έχει ήδη επενδύσει σημαντικά».
Η έκθεση επίσης επισημαίνει πως η τράπεζα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση και την εξυγίανση των δύο παραπάνω τραπεζών «θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα διασφαλίζει την ύπαρξη ενός ανταγωνιστικότερου τραπεζικού περιβάλλοντος, επ' ωφελεία των καταθετών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου, ενώ πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Διαβάστε παρακάτω το νομοσχέδιο

Διατάξεις_νομοσχεδίου.pdf

Ανάλυση_συνπειών_ρύθμισης.pdf

Έκθεση_Γενικού_Λογιστηρίου.pdf

Ειδική_έκθεση.pdf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης