Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συγχώνευση Attica Bank - Παγκρήτιας: Επωφελής συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

Συγχώνευση Attica Bank - Παγκρήτιας: Επωφελής συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη
Μέσω της συμφωνίας αυτής, η Thrivest καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας
H Thrivest Holding των κ.κ. Αλέξανδρου Εξάρχου, Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου υπέγραψε σήμερα Συμφωνία Μετόχων με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκκινώντας τη διαδικασία εξυγίανσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας και θέτοντας τα θεμέλια για τη συγκρότηση μίας νέας, υγιούς και αναπτυξιακής Ελληνικής Τράπεζας, που θα λειτουργήσει ως ο 5ος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.
Η υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας για την πλήρη εξυγίανση των δύο ιστορικών τραπεζικών ιδρυμάτων αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.
Πρόκειται για μία επωφελή συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς επισφραγίζει το κλείσιμο ενός δύσκολου κύκλου για την Attica Bank και την Παγκρήτια Τράπεζα και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας και τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, γενικότερα.
Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας αυτής, η Thrivest καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης