Κρυπτονομίσματα

Επαναστατική πρόταση του Robert F. Kennedy Jr: Στις ΗΠΑ πρέπει να φτιαχτεί Fort Knox με Bitcoin – Να γίνει αποθεματικό νόμισμα

Επαναστατική πρόταση του Robert F. Kennedy Jr:  Στις ΗΠΑ πρέπει να φτιαχτεί Fort Knox με Bitcoin – Να γίνει αποθεματικό νόμισμα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν «μια κυρίαρχη θέση που καμία άλλη χώρα δεν θα μπορέσει να σφετεριστεί» και το αποθεματικό τους σε Bitcoin θα έφτανε τελικά σε αξία «εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Robert F. Kennedy Jr
Σε μια εποχή νομισματικής επανάστασης και πτώσης του ρόλου του δολαρίου, ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Robert F. Kennedy Jr. επαίνεσε τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίζει το Bitcoin στη βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ και του αμερικανικού τρόπου ζωής καθώς μίλησε σε ένα ακροατήριο στο συνέδριο Bitcoin 2024.
Υποσχέθηκε να υπογράψει μια σειρά εκτελεστικών διαταγών την πρώτη του μέρα στην εξουσία για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Ο Kennedy θα υπέγραφε μια εντολή που θα απαιτούσε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις Ενοπλες Δυνάμεις να μεταφέρουν τα 204.000 Bitcoin που κατέχουν οι ΗΠΑ στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, προκειμένου να διατηρηθούν ως «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο», είπε.
Επιπλέον, ο Kennedy είπε ότι θα διατάξει επίσης το Υπουργείο Οικονομικών να αγοράζει 500 Bitcoin καθημερινά έως ότου το αποθεματικό φτάσει τουλάχιστον τα τέσσερα εκατομμύρια BTC.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν «μια κυρίαρχη θέση που καμία άλλη χώρα δεν θα μπορέσει να σφετεριστεί» και το αποθεματικό τους σε Bitcoin θα έφτανε τελικά σε αξία «εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων», υποσχέθηκε.
Επιπλέον, ο Derek Andersen της CoinTelegraph αναφέρει ότι ο Kennedy θα διέταζε την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) να αντιμετωπίζει όλες τις συναλλαγές μεταξύ του Bitcoin και του δολαρίου ως μη αναφερόμενες και μη φορολογήσιμες.
Θα διέταξε επίσης την IRS να αντιμετωπίσει το Bitcoin ως επιλέξιμο για ανταλλαγή σε ακίνητη περιουσία στο πλαίσιο του προγράμματος 1031 Exchange, το οποίο παρέχει κίνητρα για επενδύσεις σε ακίνητα.
«Η συναλλακτική ελευθερία [είναι] εξίσου σημαντική με την ελευθερία της έκφρασης στην 1η Τροποποίηση», είπε ο Kennedy, και το Bitcoin μπορεί να προσφέρει αυτήν την ελευθερία και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατάστασή της προτού ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον αφαιρέσει το δολάριο ΗΠΑ από τον κανόνα του χρυσού. τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Κένεντι πρόσθεσε:
«Το νόμισμα Fiat εφευρέθηκε για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο. [...] Εάν ο κόσμος ήταν σε ένα πρότυπο BTC, δεν θα υπήρχε άλλος πόλεμος επειδή δεν μπορείτε να εκτυπώσετε Bitcoin».
«Καταλαβαίνω ότι αύριο ο προεδρος Trump μπορεί να ανακοινώσει το σχέδιό του για την κατασκευή ενός Bitcoin Fort Knox και να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράσει ένα εκατομμύριο Bitcoin ως στρατηγικό αποθεματικό νομισματικό ενεργητικό», είπε ο Kennedy στο συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ την Παρασκευή (26/7), μια μέρα πριν ο πρώην πρόεδρος Donald Trump έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στην ίδια εκδήλωση.
«Και επικροτώ αυτή την ανακοίνωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης