Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση Ουκρανών στο Kursk, έχασαν 280 τεθωρακισμένα, η CIA βλέπει βαριά ήττα - Έσπασε η 2η γραμμή άμυνας στο Donbass

Κατάρρευση Ουκρανών στο Kursk, έχασαν 280 τεθωρακισμένα, η CIA βλέπει βαριά ήττα - Έσπασε η 2η γραμμή άμυνας στο Donbass
Bloomberg: Η Ουκρανία εξέτασε διάφορα σενάρια για επίθεση στη Ρωσία με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ… - To NATO πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα ηττηθούν
(upd 38) Ενώ όλοι εστιάζουν στην Δύση στην εισβολή 10.000 Ουκρανών στρατιωτών στην συνοριακή περιφέρεια Kursk με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ… οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donbass σπάζοντας και την δεύτερη γραμμή άμυνας των Ουκρανών, ειδικά στην περιφέρεια του Donetsk όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Ρώσων.
Οι Ρώσοι προελαύνουν εντός της πόλης του Chasiv Yar, μπήκαν στα προάστια της πόλης Toretsk, έφθασαν στο Pokrovsk και στο Vuhledar νότια του Donetsk.
Είναι προφανές ότι οι επιτυχίες των Ρώσων πραγματοποιούνται εν μέσω διατηρούμενων επιθέσεων βόρεια του Kharkiv όπου οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία και παρά την εισβολή στην περιφέρεια Kursk.
Επειδή στα δυτικά μέσα ενημέρωσης… παρουσιάζεται η επίθεση των Ουκρανών στην συνοριακή περιφέρεια Kursk ως μεγάλη επιτυχία… θα πρέπει να δώσουμε ορισμένα στοιχεία…
Το ΝΑΤΟ πάντως πιστεύει ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν θα έχει πολύ χρόνο και δεν θα καταφέρει τελικά να κρατήσει αυτές τις περιοχές...
Ο Ουκρανικός στρατός συγκέντρωσε 10.000 στρατιώτες από την εφεδρεία για να χτυπήσει μια πλημμελώς φυλασσόμενη περιοχή του Kursk.
Οι 2.300 στρατιώτες νεκροί και τραυματίες αποτελούν 23% των επιτιθέμενων Ουκρανικών στρατευμάτων
Οι απώλειες είναι τρομακτικές… και αναγνωρίζονται και από τον διεθνή τύπο.
Σε διάρκεια 8 ημερών ο Ουκρανικός στρατός μόνο στο Kursk έχασε
έως 2300 στρατιωτικό προσωπικό
37 τανκς
32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού
18 οχήματα μάχης πεζικού.
193 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα 280 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα
88 αυτοκίνητα...
4 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα
2 εκτοξευτές MLRS και 14 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου.

Ρωσικές επιθέσεις σε Οδησσό – Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν απόψε (14/8/2024) βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του λιμανιού της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Oleg Kiper.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο περιφερειάρχης Οδησσού ανέφερε πως κατά την πυραυλική επίθεση τραυματίστηκε ένας οδηγός φορτηγού που μετέφερε σιτηρά, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ ρωσικό drone FPV χτύπησε αυτοκίνητο στην περιφέρεια του Kharkiv.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς από το χτύπημα σκοτώθηκαν δύο γιατροί.
Το πλήγμα σημειώθηκε στο χωριό Bilyi Kolodiaz, που βρίσκεται περίπου 85 χιλιόμετρα από την πόλη του Kharkiv και περίπου 22 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν και τρία άτομα που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν.

New York Times: Η νίκη στα χέρια της Ρωσίας – Σε θλιβερή κατάσταση ο Ουκρανικός στρατός

Η νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ρωσίας, καθώς οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν έχουν τη θέληση να την πετύχουν υποστηρίζει δημοσίευμα των New York Times (NYT).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «παρά το γεγονός ότι η Δύση έχει τους πόρους για να τερματίσει τη σύγκρουση βάσει των όρων της Ουκρανίας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τη βούληση να το πετύχει».
«Οι ηγέτες της Δύσης που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν το Κίεβο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση ως τοπική», στην οποία όπως αναφέρεται, πιστεύουν ότι «έχουν λίγες υποχρεώσεις».
«Η νίκη στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ρωσίας.
Είναι απολύτως εφικτή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στον Λευκό Οίκο του χρόνου μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Ενώ οι δυτικές χώρες παρακολουθούν από απόσταση τι συμβαίνει στην Ουκρανία, η Ρωσία γίνεται όλο και πιο τολμηρή.
Η Δύση παρέχει στην Ουκρανία τόση βοήθεια ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση του μετώπου στο εγγύς μέλλον.
Αυτό θέτει το Κίεβο σε μια θλιβερή κατάσταση» επισημαίνουν οι New York Times, αναφέροντας πως κάποια στιγμή, μια ειρηνευτική συμφωνία με τους όρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα «γίνει προτιμότερη από το θάνατο» για τις ουκρανικές αρχές.

Αποκάλυψη Alaudinov (Akhmat): Το σχέδιο των Ουκρανών για το Kursk - Ήθελαν τον πυρηνικό σταθμό έως 11/8 - Απέτυχαν...

Η κατάσταση στην περιοχή του Kursk τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διαβεβαιώνει ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, ο οποίος υποστήριξε πως απώτερος στόχος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν να έχουν καταλάβει έως τις 11 Αυγούστου τον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
«Λάβαμε πολύ ενδιαφέρον υλικό, όλο το σχέδιο της επιχείρησης, τι ακριβώς είχε προετοιμαστεί.
Τι δυνάμεις, τι ακριβώς είχε σχεδιαστεί.
Λοιπόν, τι μπορώ να πω...
Ότι έως τις 11 Αυγούστου, έπρεπε να είχαν καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό Κurchatov (Kursk).
Σήμερα έχουμε 14 Αυγούστου...
Αυτό το blitzkrieg του Zelensky, το οποίο είχε ως στόχο τον πυρηνικό σταθμό του Kurchatov προκειμένου να μας παραδοθεί ένα τελεσίγραφο έτσι ώστε να αφήσουμε κάτι ή να κάνουμε κάτι άλλο, απέτυχε» τόνισε ο Alaudinov, αναφέροντας πως το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανών έχει ήδη καταστραφεί.
«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Ολοκληρώνουμε τον αποκλεισμό αυτών των δυνάμεων και των μέσων που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk.
Και αρχίζουμε πλέον να κλείνουμε όλα τα κενά που υπήρχαν» τόνισε ο Alaudinov, υπογραμμίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε μάχες με τους Ουκρανούς από την πρώτη στιγμή.
«Αυτή τη στιγμή ο εχθρός υφίσταται πραγματικά πολύ μεγάλες απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό» ανέφερε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες φαίνεται πως έχουν ήδη χάσει… τον ζήλο για την επίθεση τους.
«Ο εχθρός φαίνεται πως δεν έχει την ίδια επιθυμία, τον ίδιο ζήλο να προχωρήσει προς τα μπροστά στην κατεύθυνση του Kursk» επισήμανε ο Τσετσένος διοικητής της δύναμης Akhmat, αναφέροντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να στήνουν οχυρώματα στην παραμεθόριο προκειμένου να αποφύγουν την πλήρη καταστροφή, υπογραμμίζοντας πως πολύ σύντομα οι ρωσικές δυνάμεις θα αρχίσουν μια ολοκληρωτική επίθεση έτσι ώστε να συντρίψουν όσες ουκρανικές δυνάμεις έχουν απομείνει.

Alaudinov (Akhmat): Δεν υπάρχει ούτε ίχνος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας στο Kursk

Οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες που εμπλέκονται στην απόκρουση της ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Kursk δεν έχουν παρατηρήσει ούτε ίχνος της ουκρανικής αεροπορίας στην περιοχή, δήλωσε ο  Apty Alaudinov.
«Όσον αφορά την αεροπορία, θα ήθελα να πω ότι, καταρχήν, δεν έχουμε προσέξει το έργο της ίδιας της αεροπορίας τους.
Αν και αρκετές φορές λάβαμε πληροφορίες ότι ελικόπτερα πετούσαν προς την κατεύθυνση μας.
Αλλά κατά κάποιο τρόπο δεν μας έφτασαν», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα ήταν «πολύ χαρούμενοι» να συναντήσουν εχθρικά αεροσκάφη και να τα προσθέσουν στη «συλλογή» των καταρρίψεων.


Sachs (Αμερικανός Οικονομολόγος και επενδυτής): Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή του Kursk θα μετατραπεί σε καταστροφή

Η αποτυχημένη επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk πραγματοποιείται στην πραγματικότητα από το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Sachs.
«Η Ουκρανία φέρει τους περισσότερους θανάτους και τίποτα δεν συμβαίνει στο Κίεβο χωρίς την έγκριση ή την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αυτή η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk πιθανότατα θα είναι μια καταστροφή», σημείωσε ο Sachs.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται στο έδαφος και παρέχει επίσης πληροφορίες.
Επιπλέον, στοχεύουν στόχους, διαχειρίζονται οπλικά συστήματα και χρηματοδοτούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο σύνολό τους, εξήγησε ο Sachs.
«Είναι απολύτως σαφές ότι πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, πρώτα και κύρια, και της Ρωσίας», κατέληξε ο Sachs.

Bloomberg: Η Ουκρανία εξέτασε διάφορα σενάρια για επίθεση στη Ρωσία με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ… - To NATO πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα ηττηθούν

Η Ουκρανία εξέτασε διάφορα σενάρια για αιφνιδιαστική επίθεση στη Ρωσία, έχοντας λάβει την «ευλογία» της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρώτη εισβολή στο ρωσικό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
«Ένας δυτικός αξιωματούχος που γνωρίζει τον σχεδιασμό είπε ότι η Ουκρανία εξετάζει διάφορες επιλογές επίθεσης… πριν εισβάλει πέρα από τα σύνορα την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε το Bloomberg
Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο σχεδιασμός της επίθεσης γινόταν για κάποιο διάστημα «με την ευλογία» του προέδρου των ΗΠΑ Biden και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Bloomberg τονίζει ότι οι δυτικοί σύμμαχοι «ευλόγησαν» την πρώτη στρατιωτική εισβολή σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνεται, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θεωρούν απίθανο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μπορέσουν να αποκτήσουν ερείσματα στο ρωσικό έδαφος.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 13 Αυγούστου, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 2.030 στρατιώτες και 35 άρματα μάχης και 31 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μάχης στην κατεύθυνση του Kursk.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ρωσία θα τιμωρήσει όσους προκάλεσαν την ζημιά στο Kursk

Η Ρωσία σίγουρα, με τη μία ή την άλλη μορφή, θα ανακτήσει από τον εχθρό τη ζημιά που προκλήθηκε, δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωμένης Ρωσίας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev σε μια συνάντηση για την πρόοδο της ανθρωπιστικής αποστολής της Ενωμένης Ρωσίας στην περιοχή του Kursk.
Ένα βίντεο της ομιλίας του δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Dmitry Medvedev στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte.
Σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ενωμένης Ρωσίας, που παρέχουν βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής, πρέπει, μαζί με την ηγεσία της περιοχής του Kursk, να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας βάσης πληροφοριών, η οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί «για να πληρώσει» η Ουκρανία.
«Με τη μία ή την άλλη μορφή, θα πρέπει απλώς να αποφασίσουμε πώς θα ανακάμψουμε αργότερα», είπε ο Dmitry Medvedev.
Τόνισε ότι ο εχθρός θα τιμωρηθεί.
«Θα τους τιμωρήσουμε για όλα αυτά και, φυσικά, θα τους νικήσουμε», είπε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα ηττηθεί στο Kursk και θα υποχωρήσει μαζικά

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή του Kursk λόγω της αποτυχίας της επιχείρησης, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter .
«Νομίζω ότι το επόμενο πράγμα που περιμένει την Ουκρανία θα είναι μια μεγάλη μαζική υποχώρηση από την περιοχή του Kursk», ανέφερε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η Ουκρανία έχασε τα πάντα στο πεδίο της μάχης σε μια προσπάθεια να κάνει μια σημαντική προέλαση βαθιά στη Ρωσία.
Ως αποτέλεσμα, ο δυτικός εξοπλισμός καίγεται σε τεράστιες ποσότητες, εξήγησε ο Scott Ritter.
«Βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε ο Scott Ritter

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποτελούνται κυρίως από Πολωνούς, Γάλλους και Αμερικανούς


Τα ουκρανικά στρατεύματα αποτελούνται κυρίως από ξένους μισθοφόρους από την Πολωνία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Scott Ritter συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Ήταν συντονιστές στις ουκρανικές δυνάμεις, τους αποκαλούσαν μισθοφόρους ή στρατιωτικούς υπό το πρόσχημα των αμάχων, δεν πειράζει, δεν είναι Ουκρανοί, και πολλές από τις δυνάμεις μάχης είναι κυριολεκτικά πολωνικά στρατεύματα που μετονομάστηκαν σε Ουκρανικά», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον αμερικανό στρατιωτικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν επίσης γαλλικές μονάδες μάχης που πολεμούν ως μονάδα υπό την ουκρανική σημαία, αλλά με γαλλικά μπαλώματα.
«Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί εκεί, άρα αυτό είναι το στρατηγικό απόθεμα της Ουκρανίας», κατέληξε ο Scott Ritter.
Νωρίτερα, ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου είπε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμμετεχόντων στην επίθεση στην περιοχή του Kursk, ακούστηκαν ομιλίες στα αγγλικά, τα πολωνικά και τα γαλλικά.

Larry Johnson (πρώην CIA): Χωρίς προμήθειες, o Ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί γρήγορα στην περιοχή του Kursk

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να παράσχουν προμήθειες στις ταξιαρχίες στην περιοχή του Kursk, θα γίνουν εύκολος στόχος για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA.
«Η Ουκρανία δεν θα έχει τρόπο να αναπληρώσει τα αποθέματά της, θα καταστραφούν - ήδη συντρίβονται», σημείωσε o Larry Johnson.
Ο Zelensky ξέρει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες πρέπει να σιτίζονται και είναι επίσης σημαντικό να αναπληρωθούν οι προμήθειες πυρομαχικών.
Ο εμπειρογνώμονας εξέφρασε αμφιβολίες ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να το αντέξουν αυτό.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν ένα τμήμα της επικράτειας της περιοχής Sudzhansky της περιοχής Kursk.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov, ο στρατός σταμάτησε την προέλαση του εχθρού.
Τόνισε ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Καθιερώθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις περιοχές Kursk, Belgorod και Bryansk.

Έκτακτη ανάγκη έχει κηρυχθεί στην περιοχή Belgorod σε περιφερειακό επίπεδο

Περιφερειακή έκτακτη ανάγκη έχει κηρυχθεί στην περιοχή του Belgorod, δήλωσε ο κυβερνήτης Gladkov στο κανάλι του στο Telegram .
«Η κατάσταση στην περιοχή μας του Belgorod συνεχίζει να παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη.
Καθημερινοί βομβαρδισμοί από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, κατεστραμμένα σπίτια, τραυματίες, νεκροί πολίτες.
Ως εκ τούτου, από σήμερα λαμβάνουμε απόφαση σε ολόκληρη την επικράτεια της περιοχής του Belgorod στο προκειμένου να προστατευθεί επιπλέον ο πληθυσμός, προκειμένου να παρασχεθούν πρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη των θυμάτων, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περιφερειακό επίπεδο, ακολουθούμενη από έκκληση στην κυβερνητική επιτροπή με αίτημα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο».
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά επιθέσεις σε αστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής στις συνοριακές και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας.
Ο Putin είπε ότι λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών του Belgorod, η Ρωσία αναγκάζεται να δημιουργήσει μια ζώνη ασφάλειας στην Ουκρανία.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Σοκ για Ουκρανούς -  Οι Ρώσοι δεν μετέφεραν στρατεύματα από το Donbass για την εισβολή στο Kursk

Πανικός και σοκ επικρατεί στο Κίεβο καθώς οι ουκρανικές αρχές εξεπλάγησαν από την απόφαση της Μόσχας να μην μεταφέρει στρατεύματα από την περιοχή του Donbass στο Kursk
για να αντιμετωπίσει την εισβολή των Ουκρανών.
Αυτό υποστηρίζει ο Βρετανός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης, ο οποίος υπογράμμισε και αυτός πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μεταφέρει εφεδρείες από τη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Όπως επισημαίνει, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Ο Βρετανός αναλυτής δηλώνει βέβαιος ότι ακόμα και ανάμεσα στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με τις προοπτικές επιτυχίας αυτής της επιχείρησης στο ρωσικό έδαφος.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η δραστηριότητα των Ρώσων δεν έχει μειωθεί στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Το δημοσίευμα επικαλείται Ουκρανούς διοικητές που πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις στο Chasiv Yar, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν ένιωσαν καμία «ανακούφιση» από τα ρωσικά πυρά εξαιτίας της εισβολής των Ουκρανών στο Kursk.
«Η πίεση από τους Ρώσους δεν έχει μειωθεί» αναφέρει ο Artem Dzhepko, επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου της ουκρανικής ταξιαρχίας «Yarost».

Bild: Ρομποτικά σκυλιά BAD.2 ρίχνουν οι Ουκρανοί στη μάχη του Donbass

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν στη ζώνη μάχης στο Donbass, τα ρομποτικά σκυλιά του μοντέλου BAD.2, που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μπορούν να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν τις θέσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, τα «ρομποτικά σκυλιά» δεν είναι τίποτα άλλο από επίγεια drones, τα οποία είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερα και ελέγχονται από χειριστή.
Όπως αναφέρεται, μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα τα 15 χλμ/ώρα και να περάσουν μέσα από χαρακώματα, δασώδεις περιοχές και άλλα δυσπρόσιτα σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν τα εναέρια drones.
Το μοντέλο αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία Brit Alliance και χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για αναγνώριση.
Για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους από τις ρωσικές δυνάμεις, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν γερμανικής κατασκευής αντιθερμικό καμουφλάζ πάνω τους.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους περισσότερα από 30 σκυλιά - ρομπότ.
Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 4.000 έως 8.000 ευρώ ανάλογα με την τροποποίηση, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Κόλαση πυρός – Κύματα επιθέσεων με πυραύλους και drones μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

Κόλαση πυρός κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τις δύο πλευρές να επιτίθενται, εξαπολύοντας βροχή… από πυραύλους και drones.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα της κατέστρεψε 117 drones και 4 τακτικούς πυραύλους που είχαν στόχους σε πολλές ρωσικές περιφέρειες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι οι πύραυλοι και 37 από τα 117 drones καταστράφηκαν πάνω από την επαρχία του Kursk όπου είναι σε εξέλιξη η ουκρανική εισβολή, ενώ άλλα 37 drones αναχαιτίστηκαν πάνω από το Voronezh.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν τα 17 από τα 23 drones που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία, παραδεχόμενοι ότι καταγράφηκαν ζημιές σε αρκετές περιφέρειες της.
Επιπλέον, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έκανε γνωστό πως η Ρωσία εκτόξευσε δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους Kh-59/69, οι οποίοι έπληξαν υποδομές στις βόρειες περιφέρειες του Chernikiv και του Zhitomir, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα.

Μια ομάδα αιχμαλώτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι θέλει να πολεμήσει ενάντια… στην Ουκρανία

Μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου τόνισε ότι θέλει να πολεμήσει ενάντια στο καθεστώς του Κιέβου και ζήτησαν να τους στείλουν έναν εκπρόσωπο του τάγματος Bogdan Khmelnitsky, αποτελούμενο από πρώην αιχμαλώτους πολέμου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το 2023, μαχητές του τάγματος Bohdan Khmelnitsky, της πρώτης μονάδας που αποτελούνταν από πρώην Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, έδωσαν όρκο πίστης στη Ρωσία.
Το τάγμα τέθηκε σε υπηρεσία με τον ρωσικό επιχειρησιακό τακτικό σχηματισμό μάχης "Cascade" στα τέλη Οκτωβρίου 2023, η έναρξη του σχηματισμού του ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο 2024.
«Εμείς, μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σας ζητάμε να μας δώσετε προσοχή, εκφράζουμε την επιθυμία να εκτελέσουμε στρατιωτική θητεία στα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ζητάμε από νεοσύλλεκτους από το τάγμα εθελοντών του Bogdan Khmelnytsky να έρθουν σε εμάς ώστε να μας αποδεχτείτε για υπηρεσία», είπαν οι αιχμάλωτοι πολέμου.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, όλοι αρνήθηκαν την ανταλλαγή και βλέπουν τη μελλοντική τους ζωή στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Υπάρχουν περίπου 20 άτομα που έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπηρετήσουν, αλλά, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, θα υπάρχουν τουλάχιστον 60 Ουκρανοί στρατιώτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί… καταστρέφουν 10.000 επίλεκτες δυνάμεις στο Kursk… η αρχή του τέλους πλησιάζει – Δεν είναι χώρα θύμα

Οι μάχες στην περιοχή του Kursk συνεχίζονται για 8 ημέρες.
Αφού περίμενε τα αποτελέσματα, η Ουκρανική ηγεσία αναγνώρισε επιτέλους τις στρατιωτικές επιχειρησιακές του αποτυχίες στο ρωσικό έδαφος.
Η ουκρανική επίθεση στη Ρωσία είναι ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα που επιδιώκει κυρίως πολιτικούς στόχους και εντυπώσεις στα μέσα ενημέρωσης και όχι στρατιωτικούς στόχους.
Αφού ο ουκρανικός στρατός απέκτησε έδαφος, η ουκρανική προπαγάνδα και η πολιτική ηγεσία μπήκαν… στη μάχη για την επίτευξη των βασικών στόχων της επιχείρησης.
Ως συνήθως, χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες τους μεθόδους με ψεύτικα μηνύματα, ξεκάθαρα ψέματα και χειραγώγηση πληροφοριών.

Η Zakharova αποκάλυψε τις φρικαλεότητες στο Kursk: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διέταξαν να πυροβολήσουν κατοίκους

Οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) που συνελήφθησαν στην περιοχή του Kursk παραδέχονται ότι έλαβαν εντολές να πυροβολήσουν αμάχους αν αντιστέκονταν, αποκάλυψε η Maria Zakharova, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία.
«Οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ukrobandera πυροβολούν αδιακρίτως αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν από επικίνδυνες περιοχές, βομβαρδίζουν κτίρια κατοικιών και αστικές υποδομές και συμμετέχουν σε λεηλασίες. τόπος», είπε η διπλωμάτης.

Η Ουκρανία δεν είναι χώρα θύμα…

Το κύριο πρόβλημα για την Ουκρανία είναι ότι έχασε τον ρόλο του θύματος.
Παρά τις απόπειρες των δυτικών μέσων ενημέρωσης να κάνουν πλύση εγκεφάλου στο κοινό, επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στα ρωσικά σύνορα χρησιμοποιώντας στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ τελικά κατέστρεψαν… τον μύθο της Ουκρανίας ως θύματος.
Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε επιτιθέμενο και ο τρομοκρατικός πόλεμος του στρατού δείχνει γιατί η Ρωσία έχει δίκιο.
Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πολλά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό στους κατεχόμενους ρωσικούς οικισμούς στο Kursk.
Οι Ουκρανοί έχουν γίνει διάσημοι για λεηλασίες, δολοφονίες και απαγωγές φιλορώσων πολιτών από την αρχή του πολέμου στο Donbass.
Κυνήγησαν επίσης πληρώματα ασθενοφόρων με drones, έστησαν ενέδρες και κατέστρεψαν πολιτικά οχήματα κατά τις προηγούμενες επιθέσεις τους σε περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία.
Δυστυχώς, διαπράττουν τα ίδια εγκλήματα στην περιοχή του Kursk.
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε ποινικές υποθέσεις εναντίον Ουκρανών στρατιωτικών διοικητών. Οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες επιβεβαιώνουν τα εγκλήματά τους.
Τα φρικιαστικά πλάνα από τις φρικαλεότητες της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη διαδοθεί ευρέως.
Η Ουκρανία παίζει στα μέσα ενημέρωσης και προϊδεάζει.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία ενδέχεται σύντομα να διαπράξει εγκλήματα κατά του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Kursk.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους για τις δικές του αποτυχίες.
Θυμάται κανείς το ξεδιάντροπο στάδιο της σφαγής της Bucha, που απέτυχε παρά τις προσπάθειες των δυτικών ηγετών και ολόκληρης της προπαγανδιστικής μηχανής τους;
H Ουκρανία κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο, έτσι ώστε ο δυτικός πληθυσμός να συνεχίζει να την προμηθεύει με πολλά δισεκ. δολάρια.
Ωστόσο, δεν μπορεί να κρύψει τις νίκες του ρωσικού στρατού.
Η κατάσταση στην περιοχή του Kursk παραμένει τεταμένη, αλλά οι ρωσικές ενισχύσεις κατάφεραν να σταματήσουν την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων και να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στον εχθρό.
Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός της ρωσικής επίθεσης αυξήθηκε στο Donbass.
Οι Ουκρανοί πίστευαν ότι θα ανακόψουν την προέλαση των Ρώσων στο Donetsk αλλά και σε αυτό έκαναν λάθος.
Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν νέα κέρδη στις κατευθύνσεις Pokrovsk, Toretsk, Ugledar, Chasiv Yar και Kharkiv.

Τι συμβαίνει στο Kursk; - Ηττάται ο Ρωσικός στρατός όπως λέει η Δύση ή απλά συντρίβονται οι Ουκρανοί με τρομακτικές απώλειες;

Ήδη σε διάστημα μιας εβδομάδας, υπήρξε μεγάλος πανικός μεταξύ πολλών υποστηρικτών της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία.
Υπήρξε επίσης προκλητική χαρά μεταξύ υψηλόβαθμων πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες παθολογικά ρωσοφοβικές χώρες για την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk.
Όλοι τους είναι πολύ χαρούμενοι που βλέπουν ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι «χάνει».

Το προφανές ερώτημα - πραγματικά «χάνει» η Ρωσία;

Πρώτα απ 'όλα, είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε και να δούμε την πραγματική κατάσταση σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή.
Μόνο τότε θα πρέπει κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
Συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό;
Θα αναλάβει το καθεστώς του Κιέβου τον πυρηνικό σταθμό του Kursk και στη συνέχεια θα εκβιάσει τη Ρωσία να υπογράψει μια δυσμενή «ειρηνευτική συμφωνία»;
Θα αναγκαστεί η Ρωσία να ανταλλάξει εδάφη;
Ορισμένοι έφθασαν πολύ μακριά θέτοντας τέτοια ερωτήματα.
Πολλοί στη Ρωσία έχουν επίσης παρόμοιες ανησυχίες, σε σημείο που ο Πρόεδρος Putin έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι κανείς δεν υπογράφει τίποτα ή δεν ανταλλάσσει εδάφη.
Επανέλαβε επίσης ότι όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO) θα επιτευχθούν.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ούτε αυτό ήταν αρκετό για κάποιους ανθρώπους που απλώς ανησυχούν πολύ.

Πρωτίστως να σημειωθεί ότι η επιχείρηση που σχεδίασαν η Ουκρανική ηγεσία και οι νατοϊκοί υποστηρικτές στην περιφέρεια του Kursk εκτελέστηκε πολύ καλά και περιλάμβανε τον συντονισμό πολλών κινούμενων μερών.
Υποδηλώνει επίσης ότι το καθεστώς της Ουκρανίας πήρε μερικά πολύτιμα μαθήματα μετά την πολυδιαφημισμένη και αποτυχημένη αντεπίθεσή του 2023.
Δηλαδή, τελικά συνειδητοποίησε ότι είναι εντελώς παράλογο να ανακοινώνεις με πομπώδη τρόπο οποιαδήποτε σημαντική δράση εβδομάδες ή μήνες νωρίτερα και να δίνεις στον εχθρό σου αρκετό χρόνο προειδοποίησης για να προετοιμάσει επαρκείς άμυνες.
Από αυτή την άποψη, η προετοιμασία για την εισβολή στην περιφέρεια Kursk ήταν σχεδόν άψογη από την άποψη της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης, καθώς δεν υπήρχε καμία κάλυψη….
Ούτε καν τα πλατφόρμες πληροφοριών ανοικτού κώδικα OSINT δεν μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την εξέλιξη.
Θα ήταν απλώς ανόητο και αυτοκαταστροφικό να μην το παραδεχτούμε.

Γιατί οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν τον Ρωσικό στρατό και ο ρόλος της Akhmat

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ και η Ουκρανική ηγεσία γνώριζαν την ακριβή συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων, που είχαν αναπτυχθεί κυρίως στην περιφέρεια του Belgorod μέχρι το ίδιο το Donbass.
Η έναρξη μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές θα ήταν προφανώς αυτοκτονική.
Δεν θα κατάφερνε κυριολεκτικά τίποτα σε επιχειρησιακό (πολύ λιγότερο σε στρατηγικό) επίπεδο.
Ωστόσο, η περιφέρεια Kursk είχε πολύ λίγες τακτικές μονάδες που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε μια Ουκρανική επίθεση.
Η περιοχή φυλασσόταν ως επί το πλείστον από τους Rosgvardiya, συγκεκριμένα τις ειδικές δυνάμεις «Akhmat» που αποτελούνταν κυρίως από στρατιώτες από την Τσετσενία.
Σύντομα πολλοί κατηγόρησαν αυτή τη μονάδα για την προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το να σταματήσουν τα στρατεύματα του τακτικού στρατού δεν είναι αυτό στο οποίο ειδικεύεται η «Akhmat». Συγκεκριμένα, έχουν την αποστολή νευραλγικών χτυπημάτων.

Αυτό περιλαμβάνει την άμεση εξάλειψη των σαμποτέρ, των εισβολέων και των ειδικών δυνάμεων.
Και αυτό ακριβώς κάνει η μονάδα μέχρι στιγμής, με μεγάλη επιτυχία, πρέπει να σημειωθεί, κυρίως σε συνεργασία με τους συνοριοφύλακες της FSB.
Ωστόσο, επειδή οι «Akhmat» είναι ως επί το πλείστον Τσετσένοι, το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει ως ισχυρό όπλο προπαγάνδας για να προκαλέσει ή/και να εντείνει τις εσωτερικές διαιρέσεις στη Ρωσία.
Έφερε ανάμεικτα αποτελέσματα, καθώς κάποιοι ήταν απογοητευμένοι με την απόδοση του «Akhmat», αλλά αυτό ήταν αρκετά βραχύβιο, καθώς σύντομα έγινε φανερό ότι η μονάδα αντιμετώπισε συντριπτικές εχθρικές δυνάμεις που δεν ήταν ποτέ εξοπλισμένες να χειριστεί.
Αλλά οι «νίκες δημοσίων σχέσεων» είναι το μόνο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρεται πραγματικά η κλίκα της ηγεσίας της Ουκρανίας.
Κάτι που μας φέρνει στον επόμενο ανόητο μύθο – «μόνο 1000 Ουκρανοί στρατιώτες κατέλαβαν 1000 km² ρωσικής επικράτειας».
Και όμως οι Ουκρανοί που επιτέθηκαν ήταν περίπου 10.000 στρατιώτες που θυσιάζονται για μια ακόμη «νίκη δημοσίων σχέσεων».
Επιπλέον, αυτές οι δυνάμεις υποστηρίχθηκαν άμεσα από μέσα του ΝΑΤΟ ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση), παρέχοντας εξαιρετικό συντονισμό και σχεδιασμό.
Σίγουρα θα μπορούσαν να υπήρξαν κάποια λάθη από τη ρωσική πλευρά, τόσο όσον αφορά τις τοπικές πληροφορίες όσο και την τακτική ISR, αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, δεν υπήρχαν τακτικές μονάδες εξοπλισμένες για να σταματήσουν αυτή την εισβολή. Επιπλέον, υπήρξε σιωπηρή συμφωνία να μην αγγίξουν την περιοχή λόγω του αγωγού φυσικού αερίου Yelets-Kursk-Dykanka. Ωστόσο, όπως συνήθως, η κλίκα του Κιέβου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να την εμπιστευτείς ούτε μια στιγμή.
Αυτή η εισβολή θέτει πλέον σε κίνδυνο τις προμήθειες φυσικού αερίου σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, γεγονός που θα επιδεινώσει μόνο τις ήδη τεταμένες σχέσεις τους με το καθεστώς του Κιέβου.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σκοτώνονται για «νίκες δημοσίων σχέσεων»;

Ωστόσο, εξηγεί επίσης γιατί οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα υποστήριζαν μια τέτοια επίθεση.
Συγκεκριμένα, είναι προς το άμεσο συμφέρον τους να διακόψουν τυχόν εναπομείνασες παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ανάγκαζε πολλές ακόμη χώρες να αγοράσουν το υπερβολικά ακριβό αμερικανικό LNG.
Επιπλέον, εκτός από το ότι διακινδύνευσαν τις ενεργειακές υποδομές, οι Ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν και εναντίον αμάχων, διαπράττοντας φρικτά εγκλήματα πολέμου.
Ωστόσο, μόλις το Κρεμλίνο απάντησε με τακτικές μονάδες, αυτά τα στρατεύματα αντιμετώπισαν μια δυσάρεστη έκπληξη.
Οι Ουκρανοί συντρίβονται έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες…
Η Δύση έστειλε τεθωρακισμένα… στο Kursk με Ουκρανούς στρατιώτες
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η εισβολή στο Kursk ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή από το Donbass όπου η δεύτερη γραμμή άμυνας σπάει από τον ρωσικό στρατό, όπως προβλέπεται από ειδικούς.
Το Κρεμλίνο δεν σταμάτησε ποτέ να προελαύνει σε αυτήν την περιοχή, ενώ τα συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας εξακολουθούν να εξαλείφουν την αεράμυνα που παρέχει το ΝΑΤΟ και ότι έχει απομείνει από την αεροπορία του καθεστώτος του Κιέβου.
Έτσι, αυτή η περιπέτεια στην περιφέρεια του Kursk πέτυχε πολύ λίγα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις απώλειες πολύτιμων εφεδρικών στρατευμάτων που η Ουκρανία θα έχει μεγάλο πρόβλημα να αντικαταστήσει.
Κι όμως, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σκοτώνονται για «νίκες δημοσίων σχέσεων».

Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται, ούτε μπορεί να καταλάβει Ρωσικά εδάφη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και άλλοι ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι παρείχαν ενημερώσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk και περιέγραψαν αρκετούς ουκρανικούς στόχους των επιχειρήσεων στην περιοχή.
Ο Ζελένσκι δήλωσε στις 3 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «ελέγχουν» 74 τοποθεσίες στην περιφέρεια Kursk αλλά στην πραγματικότητα πέρασαν δεν κατέλαβαν 41 οικισμούς στην περιφέρεια Kursk έως τις 13 Αυγούστου.
Ο Zelensky δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στην Περιφέρεια Kursk και να αυξάνουν το «ταμείο ανταλλαγής» της Ουκρανίας.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει σχεδόν 2.100 επιθέσεις πυροβολικού από την Περιφέρεια Kursk εναντίον της Περιφέρειας Sumy από την 1η Ιουνίου 2024 και ότι οι επιχειρήσεις της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Kursk έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν τα σύνορα της Ουκρανίας από τον ρωσικό στρατό.
Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών (MFA) Heorhiy Tykhyi δήλωσε στις 13 Αυγούστου ότι η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει εδάφη στην περιφέρεια Kursk.
Ο Tykhyi δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να προστατευθεί από τα ρωσικά πλήγματα και να ωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις μακριά από ρωσικές συνοριακές περιοχές που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να χτυπήσει την Ουκρανία.
Ο Tykhyi σημείωσε επίσης ότι οι ουκρανικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kursk εμποδίζουν τον ρωσικό στρατό από τη μεταφορά πρόσθετων στρατιωτικών μονάδων στην Περιφέρεια Donetsk και περιπλέκει τη ρωσική στρατιωτική επιμελητεία.

Συναγερμός στη Γερμανία – Έκλεισε η βάση με τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ λόγω ενδείξεων σαμποτάζ

Η αεροπορική βάση στο Geilenkirchen στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία της Γερμανίας, όπου σταθμεύουν τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, έκλεισε λόγω υποψιών για πιθανή δολιοφθορά, ανέφερε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενη εκπρόσωπο της διοίκησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, έκλεισαν και οι στρατώνες στο Geilenkirchen.
Το πόσιμο νερό ελέγχεται για πιθανή ρύπανση.
Η βάση έχει δικό της σύστημα ύδρευσης.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι υποψίες για δολιοφθορά αυξήθηκαν με το κλείσιμο των στρατώνων της Bundeswehr στην περιοχή της Κολωνίας.

UAF_Kursk_Incursion_August_13_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_13_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_13_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_13_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_13_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_13_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης