Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία εκκενώνει εσπευσμένα τις πόλεις Pokrovsk, Mirnograd και Selidovo - Θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων

Η Ουκρανία εκκενώνει εσπευσμένα τις πόλεις Pokrovsk, Mirnograd και Selidovo - Θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων
Οι τρεις πόλεις θα πέσουν σύντομα στα χέρια του ρωσικού στρατου
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereshchuk κάλεσε τους κατοίκους του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk), του Dimitrov (ουκρανική ονομασία Mirnograd) και του Selidovo στο Doentsk να εκκενώσουν λόγω της Ρωσικής προέλασης.
«Κάνω έκκληση στους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή, δηλαδή Pokrovsk, το Mirnograd και το Selidovo».
Νωρίτερα, η βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας Maryana Bezuglaya κάλεσε τον πληθυσμό του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) και του Dimitrov (ουκρανική ονομασία Mirnograd) του τμήματος του DPR που ελέγχεται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό, ενώ υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία.
Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Pokrovsk, Sergei Dobryak, είπε ότι ο ρωσικός στρατός είχε πλησιάσει κοντά στην πόλη και κάλεσε επίσης τους κατοίκους να απομακρυνθούν.
Το Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) είναι ένα περιφερειακό κέντρο στα βορειοδυτικά του Donetsk.
Από το 2022, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 61.000.
Η πόλη έχει μια μεγάλη σιδηροδρομική διασταύρωση και διέρχονται από αυτήν οδικές διαδρομές, που συνδέουν το Donetsk με τη γειτονική περιοχή Dnipro της Ουκρανίας.
Επιπλέον, μέσω του Pokrovsk υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με τις πόλεις που ελέγχονται από την Ουκρανία δηλαδή Kramatorsk και Slavyansk.
Η πόλη Dimitrov (ουκρανική ονομασία Mirnograd) βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Pokrovsk.
Από το 2020, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 47.000.
Το Selidovo είναι μια πόλη 12 χιλιόμετρα νότια του Pokrovsk με πληθυσμό πάνω από 22.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης