Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ώρα MSCI – Τις ροές των ξένων περιμένουν οι επενδυτές και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ώρα MSCI – Τις ροές των ξένων περιμένουν οι επενδυτές και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αφού στο κλείσιμο θα δούμε τις εντολές που υπάρχουν λόγω rebalancing, μείον όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα. Θα κυριαρχήσουν οι εκροές στη Motor Oil (έχουμε γράψει χθες αναλυτικά τις πληροφορίες που υπάρχουν) και βέβαια θα εκτιναχθεί ο συνολικός τζίρος της αγοράς. Το ξεκίνημα είναι υποτονικό και δε δείχνει τι θα ακολουθήσει. Σημειώστε επίσης πως οι αγορές περιμένουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Σταθεροποιητικό είναι το ξεκίνημα με ένα πακέτο στη Jumbo να αυξάνει το τζίρο.

MOTOR OIL: Σήμερα η μεγάλη μέρα. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει σήμερα, περιμένουμε σταδιακά η μετοχή να αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της από το νέο μήνα. Χθες, στις τηλεδιασκέψεις των δύο διοικήσεων του κλάδου, ειπώθηκε ότι περιμένουν βελτίωση των περιθωρίων διύλισης. Στο επίκεντρο θα είναι σήμερα, λόγω rebalancing MSCI και αναμένεται να απογειωθεί ο όγκος συναλλαγών. Με ήπια άνοδο 0,84% ξεκίνησε η μετοχή και χαμηλό όγκο.

JUMBO: Έκανε ένα πακέτο 210 χιλ. τεμαχίων περίπου και αυξήθηκε ο τζίρος αφού είχε αξία 4,8 εκατ. ευρώ. Στα 23,08 ευρώ η μετοχή. Νομίζουμε πως η πρόσφατη υποχώρηση της μετοχής, μάλλον προσφέρει τροφή για σκέψη σε όσους θέλουν να τοποθετηθούν παρά πεδίο για σχολιασμό των κινήσεων Βακάκη. Καλά έκανε και πούλησε εκεί που πούλησε, αφού βρήκε πρόθυμους να πάρουν τη μετοχή εκεί πάνω. Η στήλη στα 30 ευρώ όπως και πιο κάτω είχε γράψει πως είναι απολύτως ικανοποιημένη από την πορεία της, καθώς την έχουμε στις επιλογές μας. Στα ψηλά δίνεις κάτι και περιμένεις χαμηλότερα να βρεις νέο σημείο εισόδου.

HELLENIQ ENERGY: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής, θεωρούμε πως έχει πιεστεί υπερβολικά αν και τα νούμερα είναι καλά. Με ελκυστικούς δείκτες διαπραγματεύεται η μετοχή.

AUSTRIACARD: Καλά τα μεγέθη και λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε σύγκριση με τα περσινά, είναι λίγο κάτω, αλλά ήταν ιδιαίτερη η περσινή περίοδος. Μετά την άνοδο του δανεισμού, τώρα παρατηρείται ομαλοποίηση και έχει υποχωρήσει στις 2 φορές ο δείκτης net debt/EBITDA που είναι και ο στόχος. Η διοίκηση επίσης στοχεύει στη διανομή μερίσματος περίπου 20-25% των καθαρών κερδών. Επίσης η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 5,6 φορές το οποίο είναι σχετικά χαμηλό. Βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τους στόχους του 2024, σημειώνει η Euroxx.

FOURLIS: Δυνατό και το σημερινό ξεκίνημα της μετοχής και έπιασε και πάλι τα 4 ευρώ. Η πρόσφατη συμφωνία έχει παρουσιαστεί εντυπωσιακά, αλλά η στήλη κρατάει μικρό καλάθι. Μακάρι να ανακάμψει γιατί υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι εδώ.

MEDICON: Μεγάλη η πίεση που έχει ασκηθεί στη μετοχή. Θέλουμε να δούμε το εξάμηνο που θα βγάλει αλλά νομίζουμε πως η αποτίμηση των 10,4 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή. Είναι αρκετά κάτω από τον ετήσιο τζίρο.

ΕΚΤΕΡ: Έχει ρίξει ταχύτητες και το εξάμηνο μπορεί να δώσει αφορμές για να την ξαναθυμηθούμε. Η πρόσφατη πτώση της Δομικής Κρήτης, μάλλον έκανε τη σύγκριση πιο ευνοϊκή αλλά και πάλι η διαφορά είναι τεράστια. Το ανεκτέλεστο της ΕΚΤΕΡ είναι πολλαπλάσιο της Δομικής. Στα 1,9320 ευρώ και στο -0,62%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης