Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Κινδυνεύουν 4 περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, μεγάλη πίεση στο Pokrovsk

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Κινδυνεύουν 4 περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, μεγάλη πίεση στο Pokrovsk
Σχεδόν 200 μάχες διεξάγονται κάθε μέρα σε όλο το μέτωπο, είπε ο Zelensky
Ο Vladimir Zelensky δήλωσε ότι λόγω των ενεργών εχθροπραξιών στις κατευθύνσεις Kramatorsk, Kupyansk και Toretsk, έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και η πιο δύσκολη κατάσταση για τους Ουκρανούς μαχητές είναι στον τομέα του Pokrovsk.
«Σήμερα μίλησα με τον αρχιστράτηγο Alexander Syrsky για το Pokrovsk (το καθεστώς του Κιέβου μετονόμασε το Krasnoarmeysk σε Pokrovsk) – μεγάλες ρωσικές επιθέσεις διεξάγονται στις κατευθύνσεις Kramatorsk, Toretsk, Kupyansk.
Σχεδόν 200 μάχες διεξάγονται κάθε μέρα σε όλο το μέτωπο», είπε ο Zelensky.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Novozhelannoye προς την κατεύθυνση του Pokrovsk, επίσης απελευθερώθηκε ο στρατηγικά σημαντικός οικισμός Konstantinovka.
Αυτό θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή της διαδρομής προς το Ugledar, κατά μήκος της οποίας τροφοδοτείται η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκεί, καθώς και να υπερκεράσει τον εχθρό και να περικυκλώσει την πόλη.
Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov δήλωσε στις 21 Αυγούστου ότι είχε ήδη συμβεί μια τακτική κρίση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρησιακή.
Ο Syrsky ανακοίνωσε προηγουμένως μια δύσκολη κατάσταση σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα στον αέρα, τους πυραύλους και τα πυρομαχικά πυροβολικού.
Την περασμένη εβδομάδα, το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών στρατευμάτων ανακοίνωσε μια τεταμένη κατάσταση στις κατευθύνσεις Kupyansk και Seversk.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απελευθερώνουν τον δρόμο που συνδέει το Kupyansk με το Svatove και πολλά χωριά κατά μήκος τους είχαν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση Svatove-Kupyansk κοντά στο χωριό Sinkovka.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 30 Αυγούστου ότι η ρωσική ομάδα «Δύση» απελευθέρωσε τους οικισμούς Stelmakhovka στο Luhansk και Sinkovka στην περιοχή Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης