Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Focus στα αποτελέσματα – Θα επιχειρήσει να κάνει το 5X5

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Focus στα αποτελέσματα – Θα επιχειρήσει να κάνει το 5X5
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει καλό και στο εσωτερικό υπάρχουν πλέον ειδήσεις που μπορούν να διατηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Παρά τις 4 συνεχόμενες ανοδικές θα μπορούσαμε και σήμερα να έχουμε μία καλή συνεδρίαση. Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση, αλλά θα πρέπει να αναμένονται και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μετοχές που έχουν βραχυπρόθεσμες υπεραξίες. Ξεχωρίζει και πάλι η Τιτάν, ενώ στις τράπεζες βλέπουμε κάποιες κατοχυρώσεις κερδών, όπως και σε κάποια άλλα βαριά χαρτιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αυξάνεται ο όγκος δουλειάς και μαζί με πολλές ανακοινώσεις που υπάρχουν, δεν προλαβαίνουμε να τα αναδείξουμε όλα όπως θα θέλαμε. Σε γενικές γραμμές μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι από τα μεγέθη πολλών εταιρειών και βλέπουμε πως συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές φθηνές μετοχές στο Χ.Α.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Τι εταιρεία είναι αυτή! Κρίμα να την έχουν έτσι για… πέταμα. Φταίνε προφανώς και οι βασικοί μέτοχοι που αντί να κάτσουν να τα βρουν και να πάει η αποτίμηση από τα 900 εκατ. ευρώ στα 2,5 δισ. ευρώ, τρώγονται και αδιαφορούν για την πορεία της στο Χ.Α. Σε λίγο τα μετρητά θα ξεπεράσουν την αποτίμηση. Μόνο από την κερδοφορία, αξίζει υψηλότερη αποτίμηση. Κάποιος αγοράζει μία μετοχή με εκτιμώμενο χαμηλό p/e για το 2024 και παίρνει δώρο μετρητά ύψους 743,5 εκατ. ευρώ (ταμείο και επενδύσεις ρευστοποιήσιμες).

AVAX: Αρκετά βελτιωμένα τα μεγέθη και ο τζίρος έδωσε καλό μικτό κέρδος και καλό περιθώριο. Βλέπουμε και εδώ τη βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου λόγω καλύτερων συμβολαίων. Το σημαντικό είναι πως τη μεγάλη ζημιά από το Λίβανο, την κάλυψε με μερίσματα από τις παραχωρήσεις και έτσι η τελική γραμμή εμφάνισε κέρδη 16,2 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ. Σε καλό ύψος ο δανεισμός και υποχωρεί περαιτέρω. Συνεχίζει ανοδικά (+3%) η μετοχή λόγω αποτελεσμάτων, αλλά και διαγραμματικά δίνει σήμα ανόδου.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Εντυπωσιακό εξάμηνο. Εξαιρετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και έφεραν μεγάλη μείωση δανεισμού. Παρά τη μικρή μείωση του τζίρου, το μικτό κέρδος αυξήθηκε σημαντικά. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 4,3 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ, αλλά πέρυσι είχε έκτακτα κέρδη από τη φοβερή κίνηση της διοίκησης να ασφαλίσει το επιτόκιο των δανείων και έβγαλε πολλά εκατομμύρια ευρώ κέρδος. Tα EBITDA αυξήθηκαν 20%. Με σημαντική άνοδο άνω του 5% άνοιξε η μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων.

DIMAND: Αρκετά βελτιωμένα και τα δικά της νούμερα, σε όλες τις γραμμές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βελτιωμένο το EBITDA αλλά δε φτάνει ώστε να δώσει κέρδη στην τελική γραμμή. Αυξήθηκαν και οι τόκοι και επιβαρύνθηκε η εικόνα, αν και είναι κάπως βελτιωμένο το φετινό εξάμηνο έναντι του περσινού. Περιορισμένη η ρευστότητα με πολλά δάνεια να είναι βραχυπρόθεσμα, αλλά και με την εταιρεία να αναφέρει πως έχει κάνει συμφωνίες για ρύθμιση με τράπεζες και με τον ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και καλούς αγοραστές στα 0,3655 ευρώ.

FLEXOPACK: Υποχώρησαν σημαντικά τα μεγέθη στο εξάμηνο, αλλά μάλλον είναι και εδώ αναμενόμενη η εξέλιξη, όπως είδαμε και σε άλλες εταιρείες του κλάδου ή και του ευρύτερου κλάδου. Παραμένει πάντως φθηνή και με αρνητικό καθαρό δανεισμό παρά τις επενδύσεις. Στα 5,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 32%.

ΕΥΑΘ: Βελτιωμένη η κερδοφορία αλλά το περσινό εξάμηνο δεν είναι για συγκρίσεις. Στα 3,02 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη. Το καθαρό ταμείο στα 68 εκατ. ευρώ. Για να δούμε αν θα μπορέσει να ξεκολλήσει από την αποτίμηση των 118 εκατ. ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Προμέρισμα θα δώσει στους μετόχους, ενώ τα μεγέθη εξαμήνου είναι μειωμένα σε όλες τις γραμμές. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 756 χιλ. ευρώ από 1,15 εκατ. ευρώ. Στα θετικά η απουσία δανεισμού.

MAΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ: Φτωχά τα δικά του αποτελέσματα, αλλά γύρισε σε κέρδη από ζημία στο εξάμηνο.

ΕΚΤΕΡ: Αναμένουμε από την Επ.Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση, γιατί δεν γίνεται να κάνουν οι επενδυτές και οι δημοσιογράφοι τους ερευνητές. Αφού δίνουν σχέση ανταλλαγής και γνωρίζουν και τις μετοχές που έχει η Ενεργειακός Κόμβος, ας μας πουν πόσες ακριβώς μετοχές θα πάρει ο κ.Σίψας στην ΕΚΤΕΡ και όχι ποσοστά τελικά, ώστε να ψάχνουμε πόσες μετοχές είχε, αν μετράει η συμμετοχή σε εταιρεία που είναι μέτοχος και άλλα τέτοια. Πρέπει να κοπούν κάποια στιγμή οι αοριστίες και οι ανακοινώσεις που δεν είναι κατανοητές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης