
Το εύρος επιτοκίων της Fed παραμένει επί του παρόντος 4,25%-4,50%
«Ο πρόεδρος και η ομάδα του θα συνεχίσουν να εξετάζουν το θέμα της αποπομπής του Jerome Powell», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, μετά τις επιθέσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου κατά του διοικητή επικεφαλής της Fed, για τη νομισματική πολιτική.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε εχθές (17/4) στην πλατφόρμα Truth Social ότι η «παύση» του J. Powell «πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό», προσθέτοντας ότι ο διοικητής της Fed «έπρεπε να είχε μειώσει τα επιτόκια, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εδώ και πολύ καιρό, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να τα μειώσει τώρα».
Το εύρος επιτοκίων της Fed παραμένει επί του παρόντος 4,25%-4,50%, από τον Δεκέμβριο 2024, ύστερα από αρκετές μειώσεις επιτοκίων στα τέλη του περασμένου έτους.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών