Καρώ Σημαία

Formula 1: Poleman στη Γαλλία ο Φερστάπεν - Στο κατώφλι του Χάμιλτον και Μπότας

Formula 1: Poleman στη Γαλλία ο Φερστάπεν - Στο κατώφλι του Χάμιλτον και Μπότας
Αφεντικό στην Γαλλία ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να παίρνει την pole position για τον αγώνα της Κυριακής στο γαλλικό Grand Prix.

Επεισοδιακές ήταν για άλλη μία φορά οι κατατακτήριες για το γαλλικό Grand Prix , με την διπλή εγκατάλειψη των Τσουνόντα - Σουμάχερ να φέρνουν ανακατατάξεις. Την ανωτερότητα της έδειξε για άλλη μία φορά η Red Bull, με τον Φερστάπεν να αφήνει πίσω του το δίδυμο της Mercedes.

Εκτός ο Τσουνόντα, τυχερός ο Σουμάχερ

Πριν καν οι πιλότοι προλάβουν να ολοκληρώσουν την πρώτη χρονομετρημένη τους προσπάθεια, ο Γιούκι Τσουνόντα έχασε τον έλεγχο της Alpha Tauri στην πρώτη στροφή και κατέληξε με το πίσω μέρος στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία. Μετά την επανεκκίνηση της διαδικασίας, ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε πως έχει από την αρχή τον καλύτερο ρυθμό, με τον Ολλανδό να «ρίχνει» μισό δευτερόλεπτο στον δεύτερο Σέρχιο Πέρεζ.

tsunoda.jpg

Περίπου με ένα λεπτό να απομένει για το τέλος του Q1, ο Μικ Σουμάχερ τράκαρε την Haas του στην 7η στροφή και έμεινε εκτός συνέχειας, με τους αγωνοδίκες να βγάζουν κόκκινη σημαία και την διαδικασία να σταματά οριστικά. Μεγάλος χαμένος ήταν ο Λανς Στρολ και η Aston Martin, καθώς δεν πρόλαβε να σημειώσει χρόνο και ξεκινά αύριο από την 19η θέση. Στην 18η βρίσκεται ο Νικίτα Μαζέπιν της Haas, ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν της Alfa Romeo θα είναι την Κυριακή 17ος και ο Νίκολας Λατίφι 16ος. Στην τελευταία θέση έμεινε ο Τσουνόντα, καθώς δεν σημείωσε χρόνο.

«Καρδιοχτύπια» για Λεκλέρ, στην κορυφή η Mercedes

Στο Q2 Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση, καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις, με τις Red Bull να ακολουθούν. Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ, με τον πιλότο της Ferrari να «παλεύει» για να μπει στην δεκάδα, την ώρα που ο Τζορτζ Ράσελ και η Williams ακολουθούσαν την Scuderia. Τελικά ο Άγγλος δεν τα κατάφερε, εκκινώντας στην 14η θέση την Κυριακή.

Ocon.jpg

Την ίδια ώρα, 15ος θα είναι ο Σουμάχερ, ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Formula 1 στο Q2, αλλά δεν είχε χρονομετρημένη προσπάθεια λόγω του ατυχήματος. Στην 13η θέση θα είναι ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo, 12ος ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin και 11ος ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine, με τον Γάλλο να μην μπορεί να μπει στο Q3

Στο «κυνήγι» του Φερστάπεν οι Χάμιλτον-Μπότας

Στο Q3 ο Φερστάπεν φάνηκε από την αρχή να έχει τον έλεγχο, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, με τον Χάμιλτον να ακολουθεί. Την ίδια ώρα, ο Μπότας προσπαθούσε να μειώσει την διαφορά από τους προπορευόμενους, όπως και ο Πέρεζ. Τελικά η Red Bull πήρε την 1η της pole position, μετά από τον πρώτο αγώνα της σεζόν, με τον Φερστάπεν να κάνει τον καλύτερο χρόνο (1:29.990). Πίσω του βρίσκονται οι δύο Mercedes, με τον Χάμιλτον να εκκινεί 2ο (1:30.248) και τον Μπότας 3ο (1:30.376).

max1_1.jpg

Στην δεύτερη σχάρα και θέση θα είναι ο Πέρεζ (1:30.445), ενώ μετά από μία πολύ καλή προσπάθεια, 5ος θα είναι ο Κάρλος Σάινθ με την Ferrari (1:30.840). Άλλο ένα καλό αποτέλεσμα για τον Πιερ Γκασλί και την Alpha Tauri, με τον Γάλλο να είναι 6ος (1:30.868), ενώ δύσκολο ήταν το διήμερο για τον βκαι περιορίστηκε στην θέση (1:30.987). «Χαμηλές» πτήσεις για τις δύο McLaren, με τον Λάντο Νόρις να είναι 8ος (1:31.252) και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο 10ος (1:31.382), ενώ στην θέση θα βρεθεί ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine (1:31.340).

france1.jpg

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης