Καρώ Σημαία

Χάμιλτον: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι – Συγχαρητήρια στον Μαξ»

Χάμιλτον: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι – Συγχαρητήρια στον Μαξ»

Στην στρατηγική της Red Bull στο γαλλικό Grand Prix στάθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό πιλότο της Mercedes να τονίζει πως αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά του.

Ο Μαξ Φερστάπεν αντίκρισε πρώτος την καρώ σημαία στο Grand Prix της Γαλλίας, με τον Λιούις Χάμιλτον να έρχεται δεύτερος. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός για την Red Bull, η οποία είδε και τον Σέρχιο Πέρεζ να ανεβαίνει στο βάθρο και την 3η θέση, την ώρα που ο Βάλτερι Μπότας έμεινε 4ος. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Βρετανός είπε πως η στρατηγική της Red Bull έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη.

«Συγχαρητήρια στον Μαξ και στη Red Bull, απλώς ήταν πιο δυνατοί αυτό το 3ήμερο. Δεδομένης αυτής της δύσκολης μάχης που είχαμε σήμερα, είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Φυσικά δεν κερδίσαμε αλλά δεν μου είχαν μείνει λάστιχα στο τέλος και έχασα τη θέση, αλλά ήταν καλός αγώνας. Σίγουρα πρέπει να βρούμε λίγη ακόμα ταχύτητα. Ο περισσότερος χρόνος που χάναμε σήμερα ήταν στις ευθείες. Πρέπει να καταλάβουμε από πού προήλθε αυτό, αν ήταν λόγω δύναμης του κινητήρα ή αεροδυναμικής.

Σίγουρα έχουμε καλό πακέτο και δεν είμαι σίγουρος πώς χάσαμε τη θέση σήμερα (σ.σ. εννοεί στο πρώτο pit stop). Προφανώς είχαν καλή στρατηγική που λειτούργησε υπέρ τους. Στο 2ο pit stop ήταν ήδη πολύ μπροστά μου και η μόνη επιλογή που είχαμε ήταν να μείνουμε στην πίστα, αλλιώς θα έκανε πάλι το undercut, θα έβγαινε πάλι μπροστά μου και δεν θα μπορούσα να τον περάσω γιατί είναι πολύ γρήγοροι στις ευθείες. Η μόνη επιλογή ήταν να μείνουμε στην πίστα και να ελπίσουμε ότι τα ελαστικά θα κρατήσουν», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης