Καρώ Σημαία

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο πρώτο sprint race στην ιστορία!

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο πρώτο sprint race στην ιστορία!
Μία καλή εκκίνηση ήταν αρκετή για τον Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να παίρνει την 1η θέση και την pole position του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας στο πρώτο sprint race της Formula 1.

Ο Φερστάπεν είχε θέμα πριν την εκκίνηση, με τα φρένα του Ολλανδού να έχουν πιάσει φωτιά! Μόλις έσβησαν τα φώτα, ο πιλότος της Red Bull είχε καλύτερο ξεκίνημα, προσπερνώντας τον Χάμιλτον, ενώ ο Μπότας ακολούθησε στην θέση. Εξαιρετική εκκίνηση για τον Αλόνσο, με τον Ισπανό να ανεβαίνει στην από την 11η θέση, ενώ ο Σάινθ έπεσε στην 18η από την θέση.

perez_1_1.jpg

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε αμέσως την πίεση στον Φερστάπεν, προσπαθώντας να τον προσπεράσει στον 3ο γύρο στην Κοπς, ωστόσο φρέναρε τελευταία στιγμή. Στον 6ο γύρο ο Πέρεζ έφτασε μία «ανάσα» από το να τεθεί εκτός αγώνα, με τον Μεξικανό πιλότο να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου μετά την Μάγκοτς και Μπέκετς. Η Reb Bull του Τσέκο έκανε μία ολόκληρη στροφή και κατέληξε στην αμμοπαγίδα, με τον Πέρεζ να ανακτά τον έλεγχο, επιστρέφοντας στην 18η θέση.

Στον 9ο γύρο και έχοντας περάσει τα μισά το αγώνα, η διαφορά του Φερστάπεν από τον Χάμιλτον ήταν στα 1.9 δευτερόλεπτα, ενώ ο 3ος Μπότας κρατούσε στα 2 δευτερόλεπτα τον Λεκλέρ. Ο Σάινθ είχε αρχίσει να κερδίζει θέσεις, έχοντας φτάσει στην 12η θέση στο τέλος του 12ου γύρου, ενώ οι δύο McLaren είχαν «κολλήσει» πίσω από τον Λεκλέρ στην και 6η θέση.

dan_1.jpg

Στον 14ο γύρο ο Χάμιλτον βρισκόταν 2.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο, μην μπορώντας να καλύψει την διαφορά. Στην αρχή του 17ου και τελευταίου γύρου του αγώνα, ο Πέρεζ χρειάστηκε να μπει στα πιτ της ομάδας, με την Red Bull να αποσύρει το μονοθέσιο του. Ο Φερστάπεν πήρε μία εύκολη νίκη στον πρώτο sprint race στην ιστορία της Formula 1, παίρνοντας έτσι τους 3 βαθμούς και την pole position για το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι Χάμιλτον και Μπότας συμπλήρωσαν την τριάδα, ενώ ο Λεκλέρ τερμάτισε 4ος, χωρίς να δέχεται πίεση σε όλο τον αγώνα. Άξιο αναφοράς ήταν το γεγονός πως ο Τζορτζ Ράσελ τερμάτισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην δεκάδα και την θέση, ωστόσο δεν κέρδισε βαθμούς.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής:

Μαξ Φερστάπεν (Red Bull)
Λιούις Χάμιλτον (Mercedes)
Βάλτερι Μπότας (Mercedes)
Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari)
Λάντο Νόρις (McLaren)
Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren)
Φερνάντο Αλόνσο (Alpine)
Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin)
Τζορτζ Ράσελ (Williams)
Εστέμπαν Οκόν (Alpine)
Κάρλος Σάινθ (Ferrari)
Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri)
Κίμι Ραϊκόνεν (Alfa Romeo)
Λανς Στρολ (Aston Martin)
Αντόνιο Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo)
Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri)
Νίκολας Λατίφι (Williams)
Μικ Σουμάχερ (Hass)
Νικίτα Μαζέπιν (Haas)
Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull)

3_35.jpg

Μάριος Αγγελέτος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης