Καρώ Σημαία

Η Σαουδική Αραβία θέλει αγώνα σπριντ στις αρχές του 2022

Η Σαουδική Αραβία θέλει αγώνα σπριντ στις αρχές του 2022
Οι υποστηρικτές του Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας θέλουν να φιλοξενήσουν την τρίτη προκριματική δοκιμή σπριντ φέτος και να συμπληρώσουν μια θέση νωρίς στο ημερολόγιο του 2022.

Ο πρώτος αγώνας για τη Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιηθεί αυτή τη σεζόν, γεμίζοντας την προτελευταία θέση στο ημερολόγιο όπως έχουν τα πράγματα.

Ο πρίγκιπας Khalid Bin Sultan Al Faisal ανέφερε:

«Για εμάς ως διοργανωτές προτιμούμε να μην κάνουμε τους τελευταίους αγώνες. Θέλαμε να έχουμε έναν αγώνα στην αρχή [της σεζόν] αλλά από τη στιγμή που έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά και να προετοιμάσουμε την πίστα, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε έναν αγώνα στις αρχές του 2021.

Η απόφασή μας ήταν να διοργανώσουμε έναν αγώνα στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Καταλήξαμε ότι προτιμούσαμε τον αγώνα του 2021. Έτσι συζητάμε τώρα με την F1 για το τι είναι καλύτερο, αν γίνεται να έχουμε τον αγώνα μας το 2022, και ελπίζουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία».

PA-60999984-1.jpg

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα για τη σεζόν 2021 ήταν η εισαγωγή των προκριματικών σπριντ, σ’ έναν αγώνα Σαββάτου, για τον καθορισμό της σειράς εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

Τα πρώτα δοκιμαστικά έγιναν στο Silverstone και τα δεύτερα θα πραγματοποιηθούν στο Monza. Όσο για τα τρίτα, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά η Σαουδική Αραβία είναι από τα φαβορί.

«Ήμουν εκεί στο Silverstone το περασμένο Σαββατοκύριακο και πραγματικά το απόλαυσα», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Khalid.

«Νομίζω ότι είναι καλό. Έχετε περισσότερους αγώνες για να δείτε, περισσότερη δράση το Σάββατο. Θα θέλαμε να είμαστε μία από τις χώρες που είχαν τον αγώνα σπριντ.

Η απόφαση τώρα είναι της F1 και θα δούμε. Θα είναι μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή θα είναι η Μέση Ανατολή μία από αυτές; Θα ήθελα πολύ να δω τα δοκιμαστικά στη Σαουδική Αραβία».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης