Καρώ Σημαία

Νίκο Ρόσμπεργκ: «Απέρριψα συμβόλαιο 85 εκατομμυρίων ευρώ για χάρη της οικογένειάς μου!»

Νίκο Ρόσμπεργκ: «Απέρριψα συμβόλαιο 85 εκατομμυρίων ευρώ για χάρη της οικογένειάς μου!»
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποκάλυψε πως αρνήθηκε έσοδα ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ, όταν αποσύρθηκε ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 τα τέλη του 2016 και μίλησε για τη διαμάχη του με τον Λιούις Χάμιλτον.
 
 Ο Γερμανός οδηγός είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ το 2016, όταν αποσύρθηκε σε ηλικία 31ος ετών από την ομάδα της Mercedes για να αφήσει τα «ηνία» στον Λιούις Χάμιλτον

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν για μία ενδεχόμενη επιστροφή του, ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε μία νέα καριέρα ως παρουσιαστής στην τηλεόραση, δείχνοντας πως έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της F1.

Η απόφαση να τελειώσει την καριέρα του ήταν τόσο απότομη που εξέπληξε τους πάντες, ακόμη και την ομάδα του, τη Mercedes, αλλά ο αποσυρθείς οδηγός έμοιαζε πλήρως αποφασισμένος, αφού ούτε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, στάθηκε ικανό να του αλλάξει γνώμη.

«Ούτε τα 85 εκατομμύρια ευρώ δεν με έπεισαν να μην εγκαταλείψω. Αναζητούσα ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Ήταν η καλύτερη απόφαση για την οικογένεια μου. Δεν σκέφτηκα δευτερόλεπτο τα χρήματα», ανέφερε ο Ρόσμπεργκενώ συμπλήρωσε: 

«Η βάση οπαδών της Formula 1, είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Ήταν αυτοί που υποστήριζαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ και αυτοί που υποστήριζαν τον Λιούις Χάμιλτον. Μόνο που οι οπαδοί του, είχαν ξεκάθαρο μίσος απέναντί μου. Ακόμη θυμάμαι κάποια κορίτσια τεσσάρων ετών να με γιουχάρουν, υπό το βλέμμα του πατέρα τους».

Η διαμάχη μεταξύ του Ρόσμπεργκ και του Χάμιλτον, που υπήρξαν φίλοι από τις ημέρες που αγωνίζονταν σε καρτ, έγινε ιδιαίτερα έντονη και έφτασε σε σημείο να δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον εντός της Mercedes, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αρχηγός της ομάδας, Τότο Βολφ και η απόσυρση του πρώτου, παρότι υπήρξε «πληγή» αποσυμπίεσε μία έκρυθμη κατάσταση.


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης