Καρώ Σημαία

Ο Μπότας νίκησε τον Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα

Ο Μπότας νίκησε τον Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes απελευθερωμένος από το άγχος αφού ήδη έχει υπογράψει στην Alfa Romeo για το 2022, ήταν ταχύτερος από τον teammate του στο «ναό της ταχύτητας».

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Στη Μόντσα είδαμε για 2η φορά το νέο format που δοκιμάζει η Formula 1 με τις κατατακτήριες δοκιμές να γίνονται την Παρασκευή και να μην ορίζουν τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής αλλά του sprint qualifying του Σαββάτου.

Επίσης είδαμε τον Μπότας να αλλάζει κινητήρα αλλά αυτό δεν θα τον επηρεάσει το Σάββατο παρά μόνο την Κυριακή. Για να το εξηγήσουμε και να μην υπάρχουν παρεξηγήσει, ο Φινλανδός ξεπέρασε το όριο των κινητήρων και αυτό σημαίνει ότι εκκινεί από το τέλος του grid, αλλά αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για τον αγώνα. Στο sprint qualifying του Σαββάτου θα εκκινήσει κανονικά από την πρώτη θέση και αν νικήσει θα πάρει τους 3 βαθμούς.

Η Mercedes είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διαδικασία και είναι ξεκάθαρο ότι έχει το ταχύτερο μονοθέσιο στη Μόντσα. Ο Χάμιλτον βρέθηκε 2ος, 96 χιλιοστά πίσω από τον teammate του, με τον Φερστάπεν να αισθάνεται χαρούμενος με την 3η θέση και να ελπίζει ότι ο ρυθμός αγώνα της Red Bull θα είναι καλύτερος ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη την Κυριακή.

Το sprint qualifying θα γίνει το Σάββατο (11/9) στις 17.30 και θα μεταδοθεί από την Cosmote tv και την ΕΡΤ.

Η δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών

1) Valtteri Bottas, Mercedes
2) Lewis Hamilton, Mercedes
3) Max Verstappen, Red Bull
4) Lando Norris, McLaren
5) Daniel Ricciardo, McLaren
6) Pierre Gasly, AlphaTauri
7) Carlos Sainz, Ferrari
8) Charles Leclerc, Ferrari
9) Sergio Perez, Red Bull
10) Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης