Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρακιντζής (Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) – «Τρελά νούμερα» τα περί 7.500 επιόρκων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Ρακιντζής (Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) – «Τρελά νούμερα» τα περί 7.500 επιόρκων υπαλλήλων στο Δημόσιο
Εξετάζονται 2.500 υποθέσεις

Τις προσδοκίες της κυβέρνησης για χιλιάδες επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο διέψευσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ.Ρακιντζής, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χαρακτήρισε «τρελά νούμερα» τα περί 7.500 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, ο κ.Ρακιντζής τόνισε ότι τα μόνο στοιχεία που υπήρχαν είναι 2.500 ονόματα από τον κατάλογο με τις ποινικές διώξεις στη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, ο Γενικός Επιθεωρητής έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ότι οι 2.500 αυτές υποθέσεις δεν σημαίνει και 2.500 υπαλλήλους, καθώς υπάρχουν υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν πολλές διώξεις.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα των ελέγχων ο κ.Ρακιντζής είπε ότι οι απολύσεις έχουν περιοριστεί σε 200 και ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 500.
«Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ» είπε ο κ.Ρακιντζής τονίζοντας ότι πάντως «έχει επιταχυνθεί η διαδικασία».
Για τις καταγγελίες ότι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ο Λ. Ρακιντζής παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα».
Όπως είπε, μόνο στη Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, τα οποία αφορούν «όχι τελείως πλαστά πιστοποιητικά», καθώς όπως ανέφερε, υπήρχαν απολυτήρια που το 10 το έκαναν 18, κάτι που, όπως τόνισε, «αποτελεί πλαστογραφία».
Ο Λ. Ρακιντζής είπε ότι υπάρχουν 50 τέτοιες περιπτώσεις Δημοτικών Αστυνόμων στην Αθήνα και 12 - 15 στα Δωδεκάνησα και ανέφερε ότι ανακλήθηκαν διορισμοί που έγιναν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης