Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι προκλήσεις της ελληνικής προεδρίας για τη μετανάστευση

Οι προκλήσεις της ελληνικής προεδρίας για τη μετανάστευση
Στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών είχε σειρά επαφών με ομολόγους του
Η ανάπτυξη πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης, η υιοθέτηση πολιτικών για την ενίσχυση της συνοχής των κοινωνιών των κρατών - μελών και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών είναι οι προκλήσεις της ελληνικής προεδρίας για τη νόμιμη μετανάστευση πολιτών τρίτων χωρών προς την Ε.Ε.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά το διήμερο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που ολοκληρώθηκε σήμερα και στο οποίο παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Στο περιθώριο του συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών είχε σημαντικές επαφές με ομολόγους του, όπως με τον υπουργό Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, Dr. Thomas De Maiziere, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Εκτός από την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη Δήμων και Περιφερειών στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συζητήθηκε και η οδηγία ICT που προωθείται κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας και αφορά τους όρους μετακίνησης εξειδικευμένων εργαζομένων από όλον τον κόσμο στις χώρες της ζώνης Σένγκεν.
Νωρίτερα ο κ. Μιχελάκης είχε τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτη Χάσικο και τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Filippo Bubbico.
Ο έλληνας υπουργός συζήτησε τη δημιουργία ενός πλαισίου διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών τόσο την ανάπτυξη όσο και την περαιτέρω ενίσχυση των προνοιακών δράσεων των τριών αυτών χωρών.
Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Πολωνό Υπουργό Εσωτερικών κ. Piotr Stachanczyk και την υπουργό Εσωτερικών της Δανίας, Karen Haekkerup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης