Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον Γ. Μιχελάκη (υπ. Εσωτερικών) για τη σεισμική δραστηριότητα στην Kεφαλονιά

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον Γ. Μιχελάκη (υπ. Εσωτερικών) για τη σεισμική δραστηριότητα στην Kεφαλονιά
Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου, τονίζει ο υπουργός
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς «σεισμολόγους και σεισμοσιολογούντες», οι οποίοι διαδίδουν φήμες για επερχόμενο μεγάλο σεισμό, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, από την Κεφαλονιά.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου», ενώ ερωτηθείς αν είχε υπάρξει ενημέρωση από την ομάδα ΒΑΝ για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά και «ούτε είμαι αρμόδιος για να έχω τέτοια ενημέρωση».
Όσον αφορά το γεγονός ότι η Κεφαλονιά κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε ότι αυτό ήταν σημαντικό για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αρωγής των πληγέντων.
Ερωτηθείς σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος έκτακτης ανάγκης και γενικότερα μέτρων στεγαστικής αποκατάστασης, ο υπουργός ανέφερε ότι «για να είμαστε συγκεκριμένοι σε ό,τι λέμε, θα πρέπει να προχωρήσουν πρώτα οι διαδικασίες ελέγχου των κτιρίων από τα κλιμάκια των μηχανικών, τα οποία ενισχύονται εντός της ημέρας και από άλλους συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΣΚ και του ΤΕΕ, που φτάνουν στο νησί».
Σημειώνεται ότι στο νησί έχουν μεταβεί γενικοί γραμματείς από όλα τα υπουργεία, οι οποίοι θα συνεδριάσουν το μεσημέρι με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, μόνο ένα κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς, όπως είπε, ακόμη και τα παλιά κτίρια του νησιού άντεξαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης