Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας (καθηγητής Γεωλογίας) – Λύσαμε το γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς

Λέκκας (καθηγητής Γεωλογίας) – Λύσαμε το γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς
Καλό θα ήταν να υπάρξει ένας ισχυρός μετασεισμός έως 5,4 Ρίχτερ

Την άποψη ότι «λύσαμε τον γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς» εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τη σεισμική ακολουθία στο νησί.
«Ξέρουμε ακριβώς που είναι το σεισμικό ρήγμα, ξέρουμε πως είναι η σεισμική διαδικασία και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά» σημείωσε ο κ.Λέκκας.
«Με σεισμό της τάξης των 6 βαθμών δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετάθεσης της σεισμικής δραστηριότητας και ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων» τόνισε ο κ.Λέκκας, ο οποίος τόνισε ότι «θα ήταν καλό να υπήρχε ένας σεισμός έως 5,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά έτσι ώστε να αποσβεστεί σιγά σιγά η σεισμική διέγερση».
Ερωτηθείς για την εκτίμησή του ότι δεν θα ξεπεράσουν οι μετασεισμικές δονήσεις τα 5,4 Ρίχτερ, ο κ. Λέκκας τόνισε χαρακτηριστικά ότι το συμπέρασμα αυτό εξάγεται «από την εμπειρία που έχουμε από σεισμούς και μετασεισμούς από όλον τον κόσμο. Κάπου εκεί θα πρέπει να είναι ο κύριος μετασεισμός. Βέβαια δεν ακολουθείται αυτό σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε ένα ποσοστό της τάξεως του 90% έχουμε μια τέτοια διαδικασία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης