Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κ. Παπούλιας (ΠτΔ) - Παρά την πρόοδο, οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας

Κ. Παπούλιας (ΠτΔ) - Παρά την πρόοδο, οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας
«Παραμένουν εγκλωβισμένες σε πολλαπλούς ρόλους, με άνιση την κατανομή των οικογενειακών βαρών, με πολλά αρνητικά στερεότυπα να λειτουργούν στο περιβάλλον της δουλειάς τους», αναφέρει στο μήνυμά του για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Την ανάγκη εμπέδωσης κανόνων κοινωνικής δικαιοσύνης, για να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με το φύλο στους επαγγελματικούς χώρους, την κοινωνική ζωή και το οικογενειακό περιβάλλον, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σημειώνει ο κ. Παπούλιας, τα στοιχεία για την ανέλιξή τους σε ηγετικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί.
Παράλληλα, όπως αναφέρει, οι γυναίκες «παραμένουν εγκλωβισμένες σε πολλαπλούς ρόλους, με άνιση την κατανομή των οικογενειακών βαρών, με πολλά αρνητικά στερεότυπα να λειτουργούν στο περιβάλλον της δουλειάς τους».
«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί», συμπληρώνει, «οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».
Ο κ. Παπούλιας καταλήγει το μήνυμά του ευχόμενος του χρόνου τέτοια μέρα, εκτός από μηνύματα σεβασμού στα δικαιώματα των γυναικών, «να έχουμε να αναφερθούμε και σε συγκεκριμένες κατακτήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης