Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαφωνούν με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι καταναλωτικές οργανώσεις

Διαφωνούν με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι καταναλωτικές οργανώσεις
Δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση τιμών, ούτε νέες προσλήψεις και αύξηση τζίρου, επισημαίνεται
Τη διαφωνία της με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές τονίζουν 15 ενώσεις καταναλωτών - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» (ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση»).
Όπως επισημαίνεται, με την απόφαση αυτή θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων και θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.
Παράλληλα, η ΠΟΜΕΚ τονίζει ότι δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις ένεκα της κυριακάτικης λειτουργίας, ενώ και ο τζίρος των καταστημάτων δεν θα αυξηθεί, απλώς θα μεταφερθεί ένα μέρος του τζίρου από τις άλλες ημέρες στην Κυριακή.
Τονίζεται ακόμη ότι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που πρώτος ανοίγει την επιχείρησή του το πρωί και ο τελευταίος που κλείνει το βράδυ και προστίθεται ότι με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας αφαιρείται και η μοναδική ημέρα ξεκούρασης και ανάπτυξης οικογενειακών, φιλικών και κοινωνικών σχέσεων.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αν για κάποιους ειδικούς λόγους (τουρισμός, τοπικές γιορτές, κ.λπ.) κρίνεται σκόπιμη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους η τοπική κοινωνία και οι εκεί εμπορικοί σύλλογοι, με την θέση των οποίων συμπορεύεται η ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «ούτε μείωση τιμών θα έχουμε, ούτε νέες προσλήψεις θα γίνουν, ούτε αύξηση του τζίρου θα γίνει. Το μόνον που θα γίνει είναι η μεταφορά τζίρου από τις καθημερινές στις Κυριακές και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις μεγάλες αλυσίδες, με παράλληλη "έξοδο στην ανεργία" πολλών μικρομεσαίων που δεν θα αντέξουν άλλο. Αυτό θέλει η κυβέρνηση;», διερωτάται η Ομοσπονδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης