Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου – Σε επιφυλακή οι αρχές

Παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου – Σε επιφυλακή οι αρχές
Αν ξεπεράσει τα έξι μέτρα, θα επιχειρηθεί τεχνητή εκτόνωση με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων
Πάνω από το όριο συναγερμού (5,90 μέτρα) παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 5,99 μέτρα), με τους φορείς της περιοχής να παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα.
Όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας και αποφασίστηκε, αν η στάθμη του νερού ξεπεράσει τα 6 μέτρα και 5 εκατοστά, να επιχειρηθεί τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου.
Θα ανοίξουν, δηλαδή, τα θυροφράγματα του Πυθίου για να πλημμυρίσει ελεγχόμενα μια έκταση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος το νερό να υπερπηδήσει το ανάχωμα.
Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί άπαντες να απομακρύνονται από τα αναχώματα, πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς.
Όσον αφορά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν την Τρίτη, τόνισε ότι πρόκειται για δύο φαινόμενα που σημειώθηκαν σε υπερβλητά αναχώματα, το ένα στο Πραγγί, όπου πλημμύρισαν περίπου 2.000 στρέμματα χέρσας και καλλιεργήσιμης έκτασης και το άλλο στο Αμόριο, όπου πλημμύρισαν 800 στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμα.
Πρόκειται για ελεγχόμενο φαινόμενο που δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης