Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Βρετανοί: «Τα μάρμαρα ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο!»

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Βρετανοί: «Τα μάρμαρα ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο!»
Εντωμεταξύ αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο instagram που «διαφημίζει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Βρετανοί, με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Νιλ ΜακΓκρέγκορ, να σχολιάζει με άκρως αιχμηρό τρόπο το αίτημα της Ελλάδας να επιστρέψουν τα μάρμαρα στο τόπο τον οποίο προέρχονται.
Ειδικότερα ο κ. ΜακΓκρέγκορ στρέφει τα βέλη του, τόσο στο Ελληνικό Κράτος, στην Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στις προσπάθειες της UNESCO αλλά και της αγαπημένης πλέον για τους Έλληνες συζύγου του Κλούνεϊ, την δικηγόρο Αμάλ Κλούνεϊ.
Ο ίδιος επισήμανε σε βρετανούς δημοσιογράφους πως τα μάρμαρα έφτασαν στο Μουσείο με νόμιμους τρόπος από την περίοδο του 19ου αιώνα και ύστερα από τις προσπάθειες του λόρδου Έλγιν.
Χαρακτηριστικά αναφέρει, με βάση πάντα το ρεπορτάζ «Πάρα πολλά δεν υπάρχουν πια. Οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης της καλλιτεχνικής οντότητας, πολλώ δε μάλλον αν τα επιστρέψουμε στο ερειπωμένο κτίριο από το οποίο προήλθαν».
Μιλώντας στους Times, o MακΓκρέγκορ επισήμανε πως είναι ανοιχτός για συζητήσεις με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οι Έλληνες δεν θα προβάλουν το επιχείρημα πως είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των Μαρμάρων. «Αν συμβεί αυτό, τότε οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα Γλυπτά δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο χρησιδανείου, ενώ, έτσι και αλλιώς, οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τον δανεισμό τους ούτως ή άλλως, σημειώνει το άρθρο. «Αυτό είναι λυπηρό, διότι αυτά τα Γλυπτά ανήκουν σε όλους. Είναι σημαντικό να μπορεί να τα δει κανείς σε διαφορετικά σημεία».
Επιπροσθέτως, ο ΜακΓκρέγκορ σημείωσε πως τα έργα, επίσημα, δεν ανήκουν στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά στο Βρετανικό Μουσείο, που είναι ο διαχειριστής και ο νόμιμος υπόχρεος έναντι του κοινού.
Εντωμεταξύ αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο instagram που «διαφημίζει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανέβασε πριν λίγες ώρες η ομάδα των social media marketing του Βρετανικού Μουσείου, στο Λονδίνο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης