Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύστημα «taxis» για την Υγεία εξήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

Σύστημα «taxis» για την Υγεία εξήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής
Παράλληλα εξήγγειλε ριζική αλλαγή της πολιτικής φαρμάκου
Ένα σύστημα τύπου taxis για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του συστήματος Υγείας εξήγγειλε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, τόνισε ότι προέχει η σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες αλλά και η ριζική αλλαγή του μοντέλου πολιτικής φαρμάκου.
«Επιχειρούμε να στηρίξουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που δέχτηκε τη βία της «μνημονιακής καταιγίδας», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας, ώστε η αποτελεσματικότητα τόσο στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όσο και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα να γίνει πραγματικότητα».
Ανέφερε ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης διά της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Μίλησε για πολλά μικρά και μεγάλα συμφέροντα που «ενδημούν στο χώρο». Μάλιστα, αναφερόμενος στις προμήθειες, έκανε λόγο για «πάρτι» κατ' εξακολούθηση αναθέσεων τη τελευταία δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης