Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απολογείται σήμερα ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος – Κατηγορείται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Απολογείται σήμερα ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος – Κατηγορείται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών
Βαρύνεται με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος
Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη ο επιχειρηματάις Θ. Λιακουνάκος, ο οποίος διώκεται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
Ο κ. Λιακουνάκος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας.
Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο κ.Λιακουνάκος εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος, ύψους 2 εκατ. ευρώ με αποδέκτες την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και στη γενική διεύθυνση Εξοπλισμών τον Ιωάννη Σμπώκο.
Η διακίνηση του μαύρου χρήματος αποκαλύφθηκε από τον εντοπισμό off shore εταιρείας με έδρα το Μονακό η οποία από τις έρευνες των δικαστικών αρχών προέκυψε ότι συνδέεται με τον Θωμά Λιακουνάκο.
Από την πλευρά του ο επιχειρηματία αρνείται κατηγορηματικά τις εις βάρος του κατηγορίες.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει, έκανε λόγο "»για επιλεκτική πρακτική» ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εταιρείες συμφερόντων του έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες έρευνες από τις φορολογικές αρχές, χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτό.
Η υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη Λιακουνάκου αφορά στην προμήθεια από το ελληνικό δημόσιο προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα αεροσκάφη βραζιλιάνικης κατασκευής, τύπου Εμπραέρ, από την σουηδική εταιρεία Ericson, γνωστό και ως σύστημα «ιπτάμενων ραντάρ».
Επιπλέον εμπλέκεται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά προγράμματα που ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές, το ένα είναι για την προμήθεια των αρμάτων Leopard και το άλλο ο λεγόμενος ηλεκτρονικός πόλεμος, για τον οποίο υπάρχει ήδη πρόταση για παραπομπή στο εδώλιο όλων των εμπλεκομένων μεταξύ των οποίων και ο Λιακουνάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης