Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπάκης (ΓΓΠΠ): Να προχωρήσει άμεσα το έργο της καταγραφής των ζημιών στους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Καπάκης (ΓΓΠΠ): Να προχωρήσει άμεσα το έργο της καταγραφής των ζημιών στους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη, στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας
Τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επισκέφτηκε επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε αυτοψία στις παραπάνω περιοχές και παρέστη σε σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο στις υποδομές, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, ενώ έμφαση δόθηκε στις εκτεταμένες ζημιές της αγροτικής παραγωγής.
Ο κ. Καπάκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το έργο της καταγραφής των ζημιών και έδωσε έμφαση στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη, αλλά και τη νέα φιλοσοφία στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες από μεγάλες καταστροφές. Επιπλέον δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να υπάρξει αρωγή στους πληγέντες.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόριος Αλεξόπουλος, Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, πολλοί από τους οποίους είχαν υποστεί ζημίες από την κακοκαιρία.
Επιπλέον, καθ' οδόν για τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία, συναντήθηκε στα γραφεία του Συντονιστικού Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Π.Ε.Κ.) Δυτικής Ελλάδας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, τον Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΔΙ.Π.Υ.) Αχαΐας Πύραρχο Νικόλαο Ρουμελιώτη και τον Διοικητή του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Αντιπύραρχο Ιωάννη Πετρούτσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης