Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Ο Τσίπρας έφερε άλλα δύο μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι είχε απομείνει όρθιο

tags :
ΠΟΕΔΗΝ: Ο Τσίπρας έφερε άλλα δύο μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι είχε απομείνει όρθιο
Η κυβέρνηση σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια νοσοκομεία αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση στο βωμό της επικοινωνίας περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης «σκουπίζει από τα νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν».
«Ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να ‘κλέψει εκκλησίες’.
Ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο Μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα (με τα δύο πρώτα Μνημόνια)», επισημαίνει η Ομοσπονδία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βαπτίζει πρωτογενές πλεόνασμα τη στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία φέτος έχουν να λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,15 δισ. ευρώ, 350 εκατ. λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δισ. ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).
«Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν (βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης)», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει: «η κυβέρνηση ‘χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το γη’».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης