Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη ΓΑΔΑ και μετά στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες Σακκάς, Σεϊσίδης - Συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης

Στη ΓΑΔΑ και μετά στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες Σακκάς, Σεϊσίδης - Συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης
Ο Κ. Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς
(upd2) Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατόπιν στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν εντός της ημέρας οι Κώστας Σακκάς και Σίμος Σεϊσίδης, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης και ευρείας επιχείρησης στη Σπάρτη.
Όπως έγινε γνωστό, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι Σακκάς και Σεϊσίδης και το σταμάτησαν στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων.
Ο οδηγός δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Στη συνέχεια οι Σακκάς και Σεϊσίδης κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά τελικά συνελήφθησαν από τους άνδρες της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε πάνω τους οπλισμός ενώ έρευνες πραγματοποιούνται από την αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό του κρησφύγετου τους.
O Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς,αν και κατά την απολογία του στον ανακριτή είχε αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.
Σημειώνεται πως ο Σακκάς είχε «εξαφανιστεί» από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και δεν είχε δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί.
Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα» και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.
Το 2009 είχε επικηρυχθεί από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το ποσό των 600.000 ευρώ μαζί με άλλους δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα».
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Τόσκας: Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης
Την θέση ότι η σύλληψη Σεϊσίδη – Σακκά έδωσε το στίγμα ότι «θα είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε όσους παραβαίνουν το νόμο» διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.
Ο υπουργός χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων.

(πρώτη ενημέρωση 5 Αυγούστου 08:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης