Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη - Κατέκτησε δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο

Χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη - Κατέκτησε δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο
Κατατρόπωσε στον τελικό πιστολιού από απόσταση 25 μέτρων τη Γερμανίδα αντίπαλό της με 8-6
Θρίαμβος για την ελληνική Ολυμπιακή αποστολή στο Ρίο της Βραζιλίας την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, με την Άννα Κορακάκη να στέφεται χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή και συγκεκριμένα στο πιστόλι από απόσταση 25 μέτρων, νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.
Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια, από τον καιρό που ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου χάρισαν στην Ελλάδα δύο χρυσά μετάλλια το 1992 στη Βαρκελώνη.
Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη.
Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδος μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008), όσο και στο Λονδίνο (2012), η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετίδα Χάιντι Γκέρμπερ, που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την τρίτη θέση.
Ακολουθεί η τελική κατάταξη:

1. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης