Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη επιδείνωση στο Ισραήλ με 8.646 κρούσματα με Covid 19 – Στις 49 οι κόκκινες πόλεις, 525 οι σοβαρά ασθενείς

Μεγάλη επιδείνωση στο Ισραήλ με 8.646 κρούσματα με Covid 19 – Στις 49 οι κόκκινες πόλεις, 525 οι σοβαρά ασθενείς
Από τα σοβαρά κρούσματα που αριθμούν 525 το 65% αυτών είναι εμβολιασμένοι και το 33% ανεμβολίαστοι, το 2% είναι μερικώς εμβολιασμένοι στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Δραματική είναι η επιδείνωση στο Ισραήλ, όπου σημειώνεται ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, 49 πόλεις κηρύχθηκαν κόκκινες ενώ οι βαριά νοσούντες ανέρχονται σε 525.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ τα ημερήσια κρούσματα στο πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο εκτινάχθηκαν σε 8.646 που αποτελεί υψηλό 6 μηνών.
Πλέον σε διάστημα 28 ημερών πλησιάζουν τα 100.000 ενεργά κρούσματα.
Το εντυπωσιακότερο όλων το 52% των κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι και το 44% ανεμβολίαστοι.
Από τα σοβαρά κρούσματα που αριθμούν 525 το 65% αυτών είναι εμβολιασμένοι και το 33% ανεμβολίαστοι, το 2% είναι μερικώς εμβολιασμένοι.
Καταγράφεται συνεχής επιδείνωση, παρ΄ ότι το Ισραήλ δεν είναι απλά το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο με ποσοστό 86% για ηλικίες από 60 ετών και άνω αλλά έχει πραγματοποιήσει και 1 εκατ 3ης δόσης.

Συνεχής επιδείνωση

Τα νέα από το Ισραήλ, είναι επιδεινούμενα...αρνητικά, η χώρα μετατρέπεται από πράσινο σε πορτοκαλί και κόκκινο.
Υπάρχουν 49 κόκκινες πόλεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.
Συνολικά, πάνω από 55.000 άνθρωποι είναι σήμερα άρρωστοι με κορωνοϊό στο Ισραήλ, ενώ θα προσεγγίσει σύντομα ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Τι θα συμβεί στα σχολεία;

Η Ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι μαθητές των τάξεων 8-12 που ζουν σε «κόκκινες» πόλεις με υψηλά ποσοστά μόλυνσης και όπου τουλάχιστον το 70% των άλλων μαθητών της τάξης τους δεν εμβολιάζονται, απαγορεύεται η φυσική παρουσία, τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Το 70% των μαθητών θα προσδιοριστεί συνδυάζοντας εκείνους τους μαθητές που είναι εμβολιασμένοι με αυτούς που έχουν αναρρώσει από τον ιό και οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί για αντισώματα εναντίον του.
Στις κόκκινες πόλεις όπου τουλάχιστον το 70% των μαθητών εμβολιάζονται ή αναρρώνουν, η μάθηση στο σχολείο θα συνεχιστεί.
Με βάση το πρόγραμμα Magen Hinuch ή "Shield Shield", το οποίο απαιτεί οι μη εμβολιασμένοι μαθητές να ελέγχονται κάθε εβδομάδα σε σχολεία σε κόκκινες και πορτοκαλί πόλεις για να βοηθήσουν τον έγκαιρο εντοπισμό της μόλυνσης.
Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι θα καθορίζει το χρώμα των δήμων κάθε εβδομάδα.
Τα σχολεία αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση και το εκπαιδευτικό σύστημα να προσπαθούν να είναι έτοιμοι.
Ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Καθηγητής Nachman Ash προειδοποίησε ξανά ότι «εάν δεν παρατηρήσουμε επιβράδυνση της νοσηρότητας, θα πρέπει να αναβάλουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Το πλάνο για τα σχολεία

Στα σχολεία θα πραγματοποιούνται ορολογικοί και γρήγοροι έλεγχοι αντιγόνου και το πρόγραμμα Magen Hinuch.
Επιπλέον, ένα ειδικό περίγραμμα της «Πράσινης Τάξης» προορίζεται να επιτρέψει στους μαθητές να παραμείνουν στο σχολείο εάν είναι αρνητικοί στον Covid 19 ακόμη και μετά από επαφή με συμμαθητή του που διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί.
Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι αναμένει περίπου 5.000 μαθητές να διαγνωστούν με κορωνοϊό μόλις ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων haredi (υπερ-ορθόδοξων), το υπουργείο ανέφερε έκρηξη 130% στον αριθμό των μολυσμένων μαθητών haredi σε σύγκριση με την έκθεσή του στις αρχές του μήνα.
Στα μέτρα για τους μαθητές περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σχεδόν όλη την ώρα όταν είναι σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από τις εξετάσεις και τα μαθήματα γυμναστικής.
Από τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών περίπου το 38% αυτών των μαθητών έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης