Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τους κλειστούς χώρους – Προειδοποίηση για πάνω 5.000 κρούσματα ημερησίως

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τους κλειστούς χώρους – Προειδοποίηση για πάνω 5.000 κρούσματα ημερησίως
Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για πάνω 5.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν αυξηθούν εμβολιασμοί και τεστ

Με το βλέμμα στην πορεία των εμβολιασμών και τους κλειστούς χώρους βρίσκονται οι ειδικοί, κρούοντας το «καμπανάκι» για αύξηση μέχρι και  πάνω από 5.000 κρούσματα  ημερησίως το επόμενο διάστημα.
«Όσο προχωρούμε, χωρίς να αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού, βαδίζουμε ήπια, αλλά σταθερά, προς μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, που θα φανεί από τις αρχές Νοέμβρη, με κορύφωση την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας, Δ. Σαρηγιάννης.
Ο ίδιος εξήγησε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων που θα έχουμε εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ που γίνονται, τα οποία έχουν μειωθεί κατά 100.000 την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες», υπογραμμίζοντας πως «ο αυξημένος αριθμός των τεστ είναι σημαντικός για τον περιορισμό της διασποράς».
«Αν δεν αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού και τον αριθμό των τεστ και δεν πάρουμε άλλα μέτρα, με τις ελευθερίες που έχουμε, μπορεί να έχουμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων που έχουμε σήμερα, μπορεί και τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 5.000», προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Γώγος: Πίεση στο ΕΣΥ – Προβληματισμός για τους τους κλειστούς χώρους

«Πιέζεται σημαντικά το Σύστημα Υγείας, περιοχές της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας.
Η στασιμότητα που παρατηρείται στους εμβολιασμούς των πολιτών είναι αρνητικός παράγοντας για την εξέλιξη και την διασπορά του κορωνοϊού.
Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, «οι νεότερες ηλικίες είναι εκείνες που είναι λιγότερο εμβολιασμένες, ωστόσο ανησυχητικό είναι και το ποσοστό 25% των ατόμων άνω των 65 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι εκείνοι οι οποίοι νοσούν, νοσηλεύονται και διασωληνώνονται, πιέζοντας και το σύστημα υγείας».
Για τις παρελάσεις, ο κ. Γώγος υπογράμμισε πως «αν γίνουν με τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και με μάσκες, δεν αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων».
Κατέληξε λέγοντας ότι «ο προβληματισμός αφορά τώρα τους κλειστούς χώρους, που δεν γίνεται έλεγχος», καθώς η μη τήρηση εκεί των μέτρων μπορεί να φέρει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης