Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπουλμπασάκος (πνευμονολόγος): Το ΕΣΥ θα γονατίσει – Να συνδράμουν ιδιωτικά θεραπευτήρια, στρατιωτικά νοσοκομεία

Μπουλμπασάκος (πνευμονολόγος): Το ΕΣΥ θα γονατίσει – Να συνδράμουν ιδιωτικά θεραπευτήρια, στρατιωτικά νοσοκομεία
Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον ξεκάθαρα ανεμβολίαστοι πολίτες υποστήριξε ο κ.Μπουλμπασάκος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το ΕΣΥ θα γονατίσει στην πίεση της Omicron διατύπωσε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή τόσο των στρατιωτικών νοσοκομείων όσο και των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων.
«Με τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μας βοηθάει ουσιαστικά.
Δεν μπορούν οι ιδιώτες συνάδελφοι, με μειωμένο μάλιστα ωράριο, να έρθουν σ’ ένα νοσοκομειακό περιβάλλον και να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.
Είναι χρήσιμοι κάπου αλλού, όπως στα εμβολιαστικά κέντρα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα, που είναι άλλωστε μία δουλειά που την κάνουν καθημερινά και την ξέρουν καλά» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Μπουλμπασάκος, αναφερόμενος στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Απαραίτητη η ένταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

«Εμείς περιμένουμε από την κυβέρνηση, σε αυτό το επίπεδο, να βάλει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, με τα μεγάλα θεραπευτήρια και άξιους συναδέλφους, στην αντιμετώπιση του Covid-19.
Όχι φυσικά, όπως έγινε στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας όπου ο ιδιωτικός τομέας διέθεσε συνολικά 200 δωμάτια προκειμένου να πηγαίνουν από τα δημόσια νοσοκομεία, τα περιστατικά Covid-19, για αποθεραπεία.
Αυτό ήταν απαράδεκτο και δεν πιστεύω να ξανασυμβεί και τώρα.
Και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν μπει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Θα γονατίσει το ΕΣΥ» είπε ο κ.Μπουλμπασάκος, αναφέροντας πως πάνω από 150 υγειονομικοί στον Ευαγγελισμό νοσούν.
«Σιγά – σιγά οι αριθμοί αυτοί αγγίζουν το 4% σε επίπεδο χώρας.
Είναι μεγάλα τα νούμερα και μαζί με την κόπωση των δύο χρόνων και αντιλαμβάνεστε τι μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ώστε να αντιμετωπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αυτό το κύμα της πανδημίας», είπε ο κ.Μπουλμπασάκος.

Μόνο ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Όπως διευκρίνισε, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον ξεκάθαρα ανεμβολίαστοι πολίτες, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.
«Η χώρα μας ακόμα υπολείπεται στον εμβολιασμό σε σχέση με άλλες χώρες» είπε ο κ.Μπουλμπασάκος, ο οποίος αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή εργασίας λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν, τόνισε ότι δεν νοείται υγειονομικός να μην ακολουθεί μια σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.
«Είμαστε υγειονομικοί και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος και η κοινωνία έχει περισσότερες απαιτήσεις από εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->