Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Υπάρχει επιπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων - Υπό παρακολούθηση η παραλλαγή «Κένταυρος»

Ψαλτοπούλου: Υπάρχει επιπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων - Υπό παρακολούθηση η παραλλαγή «Κένταυρος»
Για την παραλλαγή «Κένταυρος» «θα δούμε τον επόμενο καιρό την δυναμικότητά της, ωστόσο δεν φαίνεται ότι έχει πολύ διαφορετική βαρύτητα από άλλα στελέχη που κυκλοφορούν», σημείωσε η Θ.Ψαλτοπούλου
Σχετικά Άρθρα

«Υπάρχει επιπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων, αυτό φαίνεται από τα λύματα. Τα λύματα είναι σταθεροποιημένα, με αυξομειώσεις και οι θάνατοι είναι στο επίπεδο των 15 με 20 ημερησίως», τόνισε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θ. Ψαλτοπούλου.
«Ο κορωνοϊός δεν μας κάνει να προβλέπουμε τι θα συμβεί σε 20 μέρες από τώρα, γι’ αυτό δεν είχε προβλεφθεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος Omicron, οι υποτύποί του, αλλά και η υπερμεταδοτικότητά του. Είναι θετικό ότι έχει διαφοροποιηθεί ο αριθμός των θανάτων αναλογικά με τα κρούσματα, ο οποίος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Προφανώς θα θέλαμε μονοψήφιο αριθμό ή καθόλου θανάτους από τον κορωνοϊό», ανέφερε μιλώντας στο ΜEGA η κα Ψαλτοπούλου.
Σημείωσε δε, «κινδυνεύουν κυρίως τα άτομα 3ης και 4ης ηλικίας, τα άτομα με προβλήματα υγείας, αλλά και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς. Γι’ αυτό βλέπουμε από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ότι το 95% με 98% των θανάτων είναι αυτές οι κατηγορίες. Επομένως, αυτές οι κατηγορίες είναι αυτές που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο για βαριά νόσηση».

Περί μετάλλαξης «Κένταυρος»

Κάνοντας αναφορά στην παραλλαγή «Κένταυρος», η κα Ψαλτοπούλου υπογράμμισε πως είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος υπό παρακολούθηση, εξηγώντας ότι εμφανίζεται σε χώρες όπως η Ινδία, ενώ έχει πάει στην Αγγλία και σε άλλες χώρες.
«Θα δούμε τον επόμενο καιρό την δυναμικότητά της, ωστόσο δεν φαίνεται ότι έχει πολύ διαφορετική βαρύτητα από άλλα στελέχη που κυκλοφορούν. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε ότι η τέταρτη δόση εμβολίου από τα 60 έτη και πάνω, μειώνει την πιθανότητα για βαριά νόσηση», πρόσθεσε.

Περί μάσκας

«Περιμένουμε μία αύξηση των κρουσμάτων από την άρση των μέτρων, ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πάντοτε υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να φοράμε μάσκα όπου εμείς κρίνουμε απαραίτητο», τόνισε η κα Ψαλτοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης