Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών - Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο

Ρόδος: Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών - Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο
Τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα, ανέφερε ο Γ. Πλακιωτάκης
Σχετικά Άρθρα

"Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου ύστερα από τη βύθιση σκάφους που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι ήδη "έχουν περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποι μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση", υπογραμμίζοντας πως "η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας".
Τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα, ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και κατέληξε λέγοντας ότι "όπως πάντα, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα, σώζει ζωές στο Αιγαίο".

Συνεχίζονται οι έρευνες - Στην Κάρπαθο οι 2 από τους 29 μετανάστες

Σε ό,τι αφορά την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 11/8 στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης σε διεθνή ύδατα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί 29 μετανάστες.
Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσωσε δύο, εκ των 29 μέχρι στιγμής διασωθέντων αλλοδαπών, τους έχει μεταφέρει στην Κάρπαθο.
Το δεξαμενόπλοιο ελληνικής σημαίας που περισυνέλεξε τους υπόλοιπους 27, βρίσκεται εν πλω προς τον λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, προκειμένου να τους αποβιβάσει.
Στο μεταξύ, στην επιχείρηση που συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΔΒΔ εντάσεως 5-6 bf, επιχειρούν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, και 3 παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος.

Το συμβάν

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 αλλοδαποί, βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και βυθίστηκε.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, όλοι άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ κατά δήλωσή τους στο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άτομα.
Το σκάφος, σύμφωνα με τους ίδιους, είχε ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης