Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες
Ο εισαγγελέας ποινικής εξέτασης αναμένεται να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση – δια παραλείψεως.
Σχετικά Άρθρα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτέλεσε αναφορά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την οποία προέκυψε κίνδυνος τόσο για ανθρώπους όσο και για πράγματα.
Yπό αυτό το πρίσμα, ο εισαγγελέας ποινικής εξέτασης αναμένεται να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση – δια παραλείψεως.

Η έρευνα

Η έρευνα, θα διεξαχθεί από την Πυροσβεστική και αφορά όλες τις περιοχές όπου σημειώθηκαν προβλήματα, ενώ να σημειωθεί, ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον νομό Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή και τα ξημερώματα της Δευτέρας είχαν ως αποτέλεσμα δρόμοι να γίνουν ποτάμια και περιουσίες να υποστούν ζημιές.
Αποκαρδιωτικό στοιχείο της κατάστασης, είναι και το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου την περασμένη Παρασκευή και απεικονίζει ντελιβερά να προσπαθεί να μείνει όρθιος ενώ ο δρόμος θυμίζει χείμαρρο.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Πυροσβεστικής για τυχόν αδικήματα και παραλείψεις για τις πλημμύρες που σάρωσαν τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης